CSU Total Care

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

CSU Total Care, vaak kortweg CSU genoemd, is een Nederlands bedrijf dat diensten aanbiedt in de tertiaire sector. Deze diensten richten zich met name op schoonmaak (zowel regulier als specialistisch).

Geschiedenis[bewerken | brontekst bewerken]

Het bedrijf werd in 1968 opgericht als schoonmaakbedrijf genaamd Cleaning Service door de Udense glazenwasser Cor van der Heijden. De Engelse naam werd onder meer gekozen vanwege de aanwezigheid van Amerikaanse militairen op de nabijgelegen vliegbasis Volkel.

In 1975 werd de naam veranderd in Cleaning Services Uden en begon het bedrijf met het overnemen van andere bedrijven. De grootste overnames waren die van Service Q (de schoonmaakorganisatie van KLM), City Service uit Rotterdam en De Gast uit Amsterdam. Ook opende een contract met Hoogovens in 1981 de weg naar het westen van Nederland. De overname van Roemo Total Care in 1984 leidde tot de huidige bedrijfsnaam CSU Total Care. In 1985 werd CSU Beveiliging opgericht, dat sinds 2005 CSU Security Services heet. Begin 2010 wordt bekendgemaakt dat de afdeling CSU Security Services is overgenomen door Trigion Security wat onderdeel uitmaakt van de dienstverlener Facilicom. CSU Total Care richt zich vanaf dat moment voornamelijk op de dienstverlening binnen de schoonmaak sector. In 2009 startte de CSU Holding met de thuiszorgorganisatie Tzorg die huishoudelijke hulp aanbiedt in 225 gemeenten in Nederland.

Tegenwoordig is CSU Total Care de op drie na grootste schoonmaakorganisatie van Nederland met 15.000 vaste medewerkers en ruim 30 vestigingen. Het bedrijf sponsort de voetbalclubs Ajax en PSV.

CSU was in de afgelopen jaren veelvuldig winnaar van de Golden Service Award voor "schoonste kantoorgebouw van Nederland". In 2012 won het bedrijf bij deze verkiezing ook de MVO Award. De Golden Service Awards bekronen de opmerkelijke prestaties in de schoonmaakbranche. CSU kreeg de MVO Award voor de vele duurzame en sociale projecten. Daarnaast ontving CSU van 2004 tot en met 2010 publieke erkenning met de prijs 'Great place to work'. Hiermee ontvingen zij zevenmaal op rij de titel 'Beste werkgever van Nederland'.

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]