Caleb Nichol

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Caleb Nichol
The O.C.-personage
Geslacht Man
Overleden 2005
Leeftijd 60-70
Familie Kirsten Cohen (dochter)
Hailey Nichol (dochter)
Lindsay Gardner (dochter)
Sandy Cohen (schoonzoon)
Seth Cohen (kleinzoon)
Ryan Atwood (adoptieve kleinzoon)
Marissa Cooper (stiefdochter) (overleden)
Kaitlin Cooper (stiefdochter)
Partner Julie Cooper (vrouw)
Gabrielle (ex-vriendin)
Renee Wheeler (ex-vriendin)
Episodes 35 afleveringen
Vertolker Alan Dale
Bedenker Josh Schwartz
(en) IMDb-profiel

Caleb Nichol, gespeeld door acteur Alan Dale, is een fictief personage uit de televisieserie The O.C.. Caleb was ergens in de 60 jaar oud en was de vader van Kirsten Cohen en Hailey Nichol.

Seizoen 1[bewerken]

Leeswaarschuwing: Onderstaande tekst bevat details over de inhoud en/of de afloop van het verhaal.

Caleb Nichol was de rijkste man van Newport en was de eigenaar van de onroerende zaak Newport Group. Caleb was een botte en harteloze zakenman en handelde vaak oneerlijk. Hij had dan ook een slechte band met schoonzoon Sandy Cohen. Hij was erg manipulatief en moeilijk tevreden te stellen. Dochter Kirsten deed er alles aan haar vader tevreden te houden.

Caleb trouwt aan het einde van het eerste seizoen met Julie Cooper.

Seizoen 2[bewerken]

Terwijl Newport Group op financieel gebied duidelijk achteruit gaat, wordt hij achterna gezeten door een groot geheim uit het verleden. Zijn illegale dochter Lindsay Gardner, die hij met de vrouw met wie hij een affaire had kreeg, komt terug in zijn leven. Hij probeert een band met haar te scheppen, maar als Julie hem dwingt een bloedtest af te leggen, schrikt hij haar af. Niet veel later verhuist Lindsay naar Chicago.

Calebs huwelijk met Julie eindigt, als hij zich ten zeerste voor haar schaamt, nadat een pornofilm uit het verleden van haar, is uitgebracht.

Julie probeerde hem te vergiftigen, maar durfde dit op het laatste moment niet. Toch stierf hij die avond aan een hartaanval. Dochter Kirsten werd gechoqueerd door zijn dood en kreeg een alcoholverslaving.