Sandy Cohen

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Sandy Cohen
The O.C.-personage
Geslacht Man
Geboren 1963
Leeftijd 43
Familie Sophie Cohen (moeder)
Kirsten Cohen (echtgenote)
Seth Cohen (zoon)
Caleb Nichol (schoonvader) (overleden)
Julie Cooper (schoonmoeder)
Partner Kirsten Cohen (echtgenote)
Rebecca Bloom (ex-vriendin)
Vertolker Peter Gallagher
Bedenker Josh Schwartz
(en) IMDb-profiel

Sanford "Sandy" Cohen (1963), gespeeld door Peter Gallagher, is een fictief personage uit de televisieserie The O.C..

Leeswaarschuwing: Onderstaande tekst bevat details over de inhoud en/of de afloop van het verhaal.

Sandy, zoon van Sophie Cohen, is een advocaat en is getrouwd met Kirsten Cohen. Hun enige zoon, Seth, is een buitenbeentje. Hij was de advocaat van Ryan Atwood en adopteerde hem, toen hij zag hoe slecht het met hem ging. Later nam hij de zaak, de Newport Group, van zijn schoonvader Caleb Nichol over.

Seizoen 1[bewerken]

Sandy heeft een erg stabiel huwelijk met zijn vrouw Kirsten. Toch komen er grote problemen voorbij. In seizoen één wordt Sandy jaloers op Jimmy Cooper, Sandy's vriend die wel erg vaak met Kirsten omgaat.

Seizoen 2[bewerken]

Rebecca Bloom, Sandy's oude vlam, keert terug in zijn leven, waardoor het huwelijk ook in gevaar wordt gebracht. Kirsten ontwikkelde door de afstandelijke relatie die ze nu met Sandy had een alcoholprobleem. Ook kreeg ze bijna een affaire met Carter Buckley.

Doordat Carter verdween voor een andere baan, en Caleb kwam te overlijden, liep Kirsten's alcoholprobleem overduidelijk uit de hand en ze werd gedwongen af te kicken.

Seizoen 3[bewerken]

Nadat Kirsten terugkeert van haar afkickperiode, probeert Sandy de relatie met Kirsten weer op te pakken. Als hij de Newport Group overneemt, verandert hij, en drijft hiermee Kirsten tot wanhoop. Kirsten is zelfs bang dat ze weer een alcholverslaving krijgt. Als Sandy dit doorkrijgt, stopt hij onmiddellijk met werken, en gaat weer terug naar zijn oude plek, het advocaten kantoor