Cannibal Corpse

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Zie artikel Voor het gelijknamige album, zie Cannibal Corpse (album).
Cannibal Corpse
Cannibal Corpse live in 2007
van links naar rechts: Rob Barrett, Alex Webster, Paul Mazurkiewicz, George "Corpsegrinder" Fisher en Pat O'Brien
Achtergrondinformatie
Jaren actief 1988 - Heden
Oorsprong Buffalo, New York, US
Genre(s) Deathmetal
Label(s) Metal Blade
Leden
vocals George "Corpsegrinder" Fisher
gitaar Pat O'Brien
gitaar Rob Barret
Basgitaar Alex Webster
Drum Paul Mazurkiewicz
Oud-leden
gitaar Jeremy Turner
Gitaar Jack Owen
vocals Chris Barnes
gitaar Bob Rusay
Officiële website
(en) Allmusic-profiel
Portaal  Portaalicoon   Muziek

Cannibal Corpse is een uit Buffalo, Verenigde Staten afkomstige deathmetalband, en is in 1988 opgericht. Cannibal Corpse is herkenbaar aan de agressieve manier van gitaar, bas en drum spelen. Verder zijn de vocals, de zogenaamde grunt erg herkenbaar. De grunts, vooral die van Chris Barnes zijn erg laag, bijna ongeëvenaard in het hele deathmetalgenre. Ook een kenmerk van deze band zijn de songteksten, die bijna zonder uitzondering gaan over geweld, moord, marteling, horror en verminking.

De gewelddadigheid in de teksten is zelfs dermate erg, dat meerdere albums in onder andere Duitsland niet gespeeld mogen worden. In veel Europese landen is dat wel toegestaan. De grofheid is al herkenbaar aan de titels van hun nummers. Enkele voorbeelden zijn 'I Will Kill You', 'Hammer Smashed Face', 'Fucked With a Knife', 'Meat Hook Sodomy'. In 2008 is het verbod op het spelen van nummers van de eerste drie albums in Duitsland opgeheven.

Een ander kenmerk zijn de choquerende albumhoezen, die soms zo erg zijn dat ze verboden zijn in sommige landen (een goed voorbeeld is de hoes van hun tweede album (Butchered at Birth). Op de hoes van dat album wordt een pas bevallen moeder vermoord door een zombie, terwijl een andere zombie de baby vasthoudt). Later heeft men van de meeste albums een gecensureerde versie uitgebracht zodat de verkoop van de albums in de meeste landen werd toegestaan. Het artwork van de albumhoezen wordt gedaan door de kunstenaar Vincent Locke.

In 1994 kreeg Cannibal Corpse een cameo in de Jim Carrey-film Ace Ventura: Pet Detective. In de film speelde de band het nummer "Hammer Smashed Face", van het album Tomb of the Mutilated.

Chris Barnes werd tijdens de opnamen van het album 'Vile' uit de band gezet. Nu is hij actief in de bands Six Feet Under en Torture Killer. Hij werd vervangen door George "Corpsegrinder" Fisher overgekomen van de brute deathmetalband Monstrosity.

Trivia[bewerken | brontekst bewerken]

  • Cannibal Corpse had een bijrol in de film Ace Ventura: Pet Detective[1]. Hierna werd ook duidelijk dat ze een van de favoriete bands van Jim Carrey waren[2].
  • De band heeft ruim één miljoen exemplaren van hun albums verkocht, zonder ook maar ergens airplay te krijgen.

Discografie[bewerken | brontekst bewerken]

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]

Zie de categorie Cannibal Corpse van Wikimedia Commons voor mediabestanden over dit onderwerp.