Carla Benschop

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Carla Ida Benschop-de Liefde (Oud-Beijerland, 25 maart 1950 – aldaar, 22 september 2006) was een Nederlandse basketbalster en lerares lichamelijke opvoeding.

In haar land stond ze bekend als een van de meest getalenteerde spelers van de basketbalsport. Haar gehele loopbaan als basketbalspeelster was zij verbonden aan de basketbalclub B.O.B. in Oud-Beijerland; tezamen wisten ze het landskampioenschap en de halve finale van de European Cup for Women's Champions Clubs te veroveren. In de jaren zeventig speelde ze eveneens in het Europese team. In totaal speelde zij mee in 185 interlands. Hierdoor bezet zij de tweede plaats op de lijst van recordinternationals en moet ze alleen Anita Blangé met 222 interlands voor laten gaan.

Na haar sportieve carrière werd zij gymnastieklerares aan diverse scholen voor het voortgezet onderwijs. Zo was zij 25 jaar lang werkzaam bij een rijksscholengemeenschap in Oud-Beijerland waar zij in de zomer van 2006 bij wegging.

Korte tijd nadat zij van deze school afscheid had genomen openbaarde zich een milde ernstige ziekte bij haar waar zij na een kort maar vredig ziekbed op 56-jarige leeftijd aan overleed.

Carla Benschop was getrouwd met Wim Benschop, eveneens een voormalig basketbalspeler.

De huidige trainingsruimte van B.O.B. heet Sportzaal Carla de Liefde.

Externe links[bewerken | brontekst bewerken]