Carla Nouwen

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Carla Nouwen (Deurne, 29 november 1986) is een Nederlands tafeltennisster. Ze maakt deel uit van het nationale team van Nederland en komt in teamverband sinds het najaar van 2008 uit voor WRV Kleve (Duitsland). Nouwen werd in 2008 in Sint-Petersburg Europees kampioene in het toernooi voor landenploegen, zonder zelf een minuut te spelen in teamverband.

Nouwen bereikte in augustus 2009 haar tot dan toe hoogste positie op de ITTF-wereldranglijst, toen ze daarop 206e stond.

Loopbaan[bewerken]

Na haar start bij de Limburgse tafeltennisvereniging TTV Koningslust tijdens haar basisschoolperiode woonde, vertrok ze naar Maasbree. Samen met Linda Creemers werd Nouwen in 2003 Nederlands kampioene dubbelspel. In 2005 won ze samen met Barry Wijers de nationale titel in het gemengd dubbelspel. De linkshandige Limburgse speelde in de Nederlandse eredivisie voor Westa, maar vertrok op haar negentiende naar Spanje. Daar woonde ze in huis bij en trainde ze onder de voormalig Duitse bondscoach Peter Engel. Daarnaast speelde Nouwen in de Spaanse Superdivisie voor Fotoprix Vic, waarmee ze landskampioen werd en de Spaanse beker won. Ze vertrok halverwege 2008 naar het Duitse WRV Kleve uit de 2. Bundesliga, omdat spelen voor die club te bereizen valt in combinatie met een studie pedagogische wetenschappen aan de Radboud Universiteit Nijmegen. In 2012 keert ze terug in de nederlandse competitie om in de eredivisie voor SKF Veenendaal te spelen.

Erelijst[bewerken]

ITTF Pro Tour:

Enkelspel:

  • -

Dubbelspel: