Carrie Jansen

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
2020

Carrie Jansen (Utrecht, 11 augustus 1954) is een Nederlands cabaretière, modeontwerpster, onderneemster, columniste, schrijfster en politiek activiste.

Op haar 22e kwam ze in Rotterdam wonen. Ze werkte er als maatschappelijk werkster in een Jongerenadviescentrum (JAC), waar ze met junks en prostitutiewerk(st)ers in aanraking kwam. Na een interview op Radio Rijnmond over een door haar geopende zaak in kleding voor punkers Black Widow[1] rolde ze het radiowezen in als presentatrice van de cultuurshow "Gooi het maar in mijn pet show" en als radiocolumniste. Ook het Rotterdams Dagblad toonde interesse in haar.

In de jaren negentig ging ze schrijven voor de Rotterdamse daklozenkrant Straatkrant en De Humanist en werd ze radiocolumniste voor het VARA-radioprogramma Spijkers met koppen van Jack Spijkerman. Ook werd ze de voorvechtster voor de straatprostitué(e)s op de Keileweg, een tippelzone. Ze richtte met hen de Stichting Koninginnen van de Nacht[2] op, die zich naast met vakbondsactiviteiten bezighield met een modeshow in 2001, het ontwerpen van een ero-centrum en het maken van plaatopnamen: een single Vrijdagavond en een cd Tippelhits kwamen in 2002 uit. In 2003 ontving ze de Harriët Freezerring van het feministisch maandblad Opzij.

Voor de SP is ze regelmatig op de barricaden gaan staan.

In 2009 studeerde zij af als Meester in de rechten (mr.) aan de Universiteit Leiden.[3] Zij was werkzaam als sociaal-advocaat bij advocatenbureau Meesters aan de Maas in Rotterdam. Op 31 december 2020 was haar laatste werkdag als advocaat. [4]

Boeken[bewerken | brontekst bewerken]

Jansen publiceerde de volgende boeken onder de naam 'Carrie:

Externe links[bewerken | brontekst bewerken]