Casio Sk1

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Casio Sk1
Synthesizer
Jaar 1986
Type display -
Toetsenbord 32 toetsjes
Polyfonie 4 stemmig
Type synthese PCM / PCM sampling / Additief (Orgel)
Multitimbraal -
Geheugen 0
Effecten Vibrato, Portamento
Aansluitingen Mic/Line in, mini-jack audio output
Control -
Extra's 11 preset ritmes, 'one-key play', sequencer
Portaal  Portaalicoon   Muziek

De Casio Sk1 is een speelgoedsampler die in 1986 werd uitgebracht. Het toestel werkt zowel op batterijen als op netstroom (met een adapter). De Sk1 heeft net als zijn broertje de Vl1 door de jaren een schare trouwe aanhangers opgebouwd.

De Sk1 kan een geluid van maximaal 1.4 seconden opnemen en als instrument afspelen. De geluidskwaliteit is niet al te hoog: de samplerate van de Sk1 is slechts 9.38 kHz met een bitdiepte van 8 bit. De SK1 speelt maximaal vier tonen tegelijk en beschikt over 13 volume-envelopen, portamento en vibrato.

Daarnaast biedt de Sk1 11 automatische ritmes (disco, rock, pop, mars, samba, bossa nova, rhumba, 4 beat, swing, slow rock, wals) en zitten er vijf ingebakken PCM-geluiden in (ROM-samples). Een leuke extra is de eenvoudige additieve synthesizer waarmee orgelachtige tonen kunnen worden gemaakt, ook in de synthesizer zit een aantal standaardinstrumenten ingebakken: een fluit, een pijporgel en een jazzorgel.

De Sk1 beschikt ook over een zeer eenvoudige stepsequencer. De opgenomen noten en de samples worden gewist als je de SK1 uitzet.