CentralWorld

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Jump to search
CentralWorld
Het interieur van CentralWorld
Het interieur van CentralWorld
Locatie Bangkok, Thailand
Openingsdatum 1990
Winkels
Oppervlakte 550.000 m²
Verdiepingen 57
Officiële website
Central World
Central World verwoest door plunderaars in mei 2010.

CentralWorld (voorheen bekend onder de naam World Trade Center) is het grootste winkelcentrum van Bangkok en van Thailand. Het is gelegen aan de straten Rama I en Ratchadamri.

Geschiedenis[bewerken]

World Trade Center[bewerken]

In 1990 werd het winkelcentrum geopend onder de naam World Trade Center. Nadat de Central Group het in 2002 overnam kreeg werd de naam veranderd naar Central World Plaza en later naar CentralWorld.

Renovatie[bewerken]

In 2005 is begonnen met een renovatie van het winkelcentrum en tegelijkertijd uitgebreid naar een oppervlak van 550.000 vierkante meter. De officiële heropening vond plaats op 21 juli 2006 ook al was de renovatie nog niet klaar. Die is pas rond 2008 afgerond.

Eind 2007 ging het nieuwe Central World Hotel, dat 57 verdiepingen telt en 236 meter hoog is, open.

Verwoesting[bewerken]

Op 19 mei 2010 werd CentralWorld verwoest door brand, in de nasleep van een conflict tussen het Thaise leger en opstandelingen van het National United Front of Democracy Against Dictatorship.[1]

Attracties[bewerken]

In het winkelcentrum zelf bevinden zich de warenhuizen Isetan en Zen. Ook de bioscoopketens Major Cineplex en SF World zijn in het complex aanwezig.

Locatie[bewerken]

Central World ligt in het Pathum Wan district bij het Ratchaprasong kruispunt. Gaysorn Plaza & Big C liggen aan de overkant van Thanon Ratchadamri.

Transport[bewerken]

Central World is te bereiken via de Skytrain, stations Chidlom en Siam. Met welke het verbonden is via de Skybridge. Het is verder ook te bereiken via de kanalen. boten stoppen bij de pier aan Khlong Saen Saeb. Er is parkeerruimte voor ongeveer 7000 auto's.

Externe link[bewerken]