Chabab Rif Al Hoceima

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Chabab Al Hoceima
Naam Chabab Rif Al Hoceima
Opgericht 1953
Stadion Stade Mimoun Al Arsi
Capaciteit 12.000
Voorzitter Ilyas El Omari
Trainer azzedine bouyiri
Competitie GNF 1
Teamkleuren Teamkleuren Teamkleuren
Teamkleuren
Teamkleuren
Thuiskleuren
Teamkleuren Teamkleuren Teamkleuren
Teamkleuren
Teamkleuren
Uitkleuren
Portaal  Portaalicoon   Voetbal

Chabab Rif Al Hoceima is een Marokkaanse voetbalclub uit Al Hoceima opgericht in 1953.

De club speelde in 2011 in de hoogste divisie (GNF1) na in 2010 voor de vierde keer te zijn gepromoveerd in het Marokkaanse voetbal. Chabab Rif Al Hoceima was daarmee sinds 2007 voor de vierde opeenvolgende keer gepromoveerd.

De club bouwt momenteel een nieuw stadion. De voorkeur ging uit naar de rand van de stad, maar uiteindelijk wordt het nieuwe stadion stadion op dezelfde plek gebouwd als het oude. De reden hiervoor is de vrees van de club dat de toeschouwers anders niet meer naar de wedstrijden zullen komen. Nu ligt het stadion in hartje Al Hoceima, waardoor het heel gemakkelijk bereikbaar is.

Het nieuwe stadion krijgt een nieuw kunstgrasveld, zitplaatsen met stoelen, staantribunes, gloednieuwe kleedkamers en de capaciteit gaat ook omhoog; van 10.000 naar 12.000 zitplaatsen. Chabab Rif Al Hoceima staat bekend om zijn eigen spelstijl en de promotie die de club meermalen achtereen behaald heeft. In het eerste seizoen in de GNF-1 behaalde ze 12e plek, waardoor ze in het seizoen 2011/2011 nog een keer uitkomen in de GNF-1.