Chantals Beauty Camper

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Chantals Beauty Camper
Genre Reality
Speelduur 60 minuten (seizoen 1)
90 minuten (seizoen 2)
Bedenker Chantal Janzen
Presentatie Chantal Janzen
Fred van Leer
Leco van Zadelhoff
Land van oorsprong Vlag van Nederland Nederland
Taal Nederlands
Productie
Productiebedrijf &C Media
Uitzendingen
Start 3 maart 2021
Afleveringen 13 (6 oktober 2021)
Seizoenen 2
Netwerk of omroep RTL
Zender RTL 4
Streamingdienst Videoland
Portaal  Portaalicoon   Televisie

Chantals Beauty Camper is een Nederlands televisieprogramma dat wordt uitgezonden door RTL 4. De presentatie van het programma is in handen van Chantal Janzen, aan wie het programma de titel ontleent.[1] Het programma wordt tevens door Janzen haar productiebedrijf &C Media gemaakt. Janzen wordt in het programma bijgestaan door stylisten en medepresentatoren Fred van Leer en Leco van Zadelhoff.

Format[bewerken | brontekst bewerken]

In het programma rijdt presentatrice Chantal Janzen samen met stylisten Fred van Leer en Leco van Zadelhoff in een roze camper door Nederland. In het programma bezoekt het trio met deze camper een kandidaat die is opgegeven omdat hij of zij een make-over heeft verdiend; iedere aflevering worden er twee kandidaten los van elkaar behandeld.

Terwijl Janzen de taak overneemt van wat de kandidaat eigenlijk die dag had moeten doen, zorgen medepresentatoren Van Leer en Van Zadelhoff dat de kandidaat een nieuw kapsel en passende visagie krijgen; daarnaast zorgen zij samen voor een compleet nieuwe outfit voor de kandidaat.

In sommige afleveringen komt het voor dat degene die de kandidaat heeft opgegeven ook een metamorfose krijgt.

Achtergrond[bewerken | brontekst bewerken]

In augustus 2020 kondigde presentatrice Chantal Janzen aan bezig te zijn met dit programma.[2] In januari 2021 werd het programma officieel door RTL 4 aangekondigd.[3] De eerste aflevering van het programma werd uitgezonden op woensdagavond 3 maart 2021 en was goed voor 959.000 kijkers; hiermee sloot het de top 10 af van best bekeken programma's van die avond.[4]

Nog voordat het eerste seizoen volledig uitgezonden was maakte RTL in april 2021 bekend dat ze al een tweede seizoen van het programma hebben besteld.[5]