Charles Bolden

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Charles Bolden

Charles Frank "Charlie" Bolden, Jr (Columbia, 19 augustus 1946) is de huidige directeur van NASA en een gepensioneerde United States Marine Corps majoor-generaal en NASA-astronaut.

In 1968 studeerde Bolden af aan de United States Naval Academy. Daarna werd hij marinevlieger en testpiloot. Na zijn dienst als astronaut kreeg hij de titel 'Deputy Commandant of Midshipmen at the Naval Academy'.

Op 23 mei 2009 werd Bolden door Barack Obama genomineerd als de volgende NASA directeur. Tegelijk werd Lori Garver genomineerd als plaatsvervangend NASA directeur. Op 15 juli 2009 werd Bolden officieel in zijn nieuwe functie bevestigd door de Senaat. Hij is de eerste Afro-Amerikaanse directeur van een agentschap op permanente basis.

Opleiding[bewerken]

Bolden studeerde in 1964 af aan de C.A. Johnson High School in Columbia (South Carolina), waar zijn vader de voetbalcoach was. Hij behaalde een 'Bachelor of Science' diploma in elektrische wetenschappen van de United States Naval Academy in 1968, en een 'Master of Science' in systeembeheer van de University of Southern California in 1977. Bolden is lid van de Omega Psi Phi broederschap.

Externe links[bewerken]