Charles Shaughnessy

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Charles Shaughnessy
Shaughnessy in 2007
Shaughnessy in 2007
Algemene informatie
Geboren 9 februari 1955
Land Engeland
(en) IMDb-profiel
(en) IBDb-profiel
Portaal  Portaalicoon   Film

Charles George Patrick Shaughnessy, 5e baron Shaughnessy (Londen, 9 februari 1955) is een Engelse acteur. Hij is een zoon van Alfred "Freddy" Shaughnessy (19 mei 1916 - 2 november 2005), een scenarioschrijver die vooral bekend was door zijn werk voor Upstairs, Downstairs.

Charles Shaughnessy is in Amerika bekend geworden als Shane Donovan uit de Amerikaanse soapserie Days of our Lives, een rol die hij speelde van 1984 tot 1992. In Nederland en België is hij waarschijnlijk bekender door zijn rol als Maxwell Sheffield in Fran Dreschers komedieserie The Nanny. Later speelde hij samen met Fran Drescher in haar nieuwe, minder successvolle serie Living with Fran (2005-2006); hier is hij haar ex-man. In een aflevering van de televisieserie Hannah Montana speelde hij een jurylid.

Al tijdens zijn lagereschooltijd stond Shaughnessy op de planken. Toen hij rechten studeerde in Cambridge werd hij lid van studententoneel de Footlights. Na zijn afstuderen schreef hij zich in bij een toneelschool in Londen, hetgeen leidde tot een tournee met een repertoiregezelschap. Later volgde hij actrice Susan Fallender naar de Verenigde Staten. Het stel trouwde op 21 mei 1983 en heeft 2 dochters.