Child Focus

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Child Focus, de Stichting voor Vermiste en Seksueel Uitgebuite Kinderen werd opgericht op 31 maart 1998. De doelstelling van Child Focus is verdwenen kinderen terug te vinden en hun seksuele uitbuiting te bestrijden. Het erevoorzitterschap wordt sinds eind maart 2002 waargenomen door Koningin Paola.

België[bewerken]

In België is het noodnummer 116000 permanent bereikbaar voor de melding van een verdwijning, een ontvoering of een geval van seksueel misbruik.

Het centrum wordt voor de helft gesubsidieerd door de overheid, voor de overige helft is het afhankelijk van de steun van het grote publiek en van bedrijven.

In 2006 behandelde Child Focus zo'n 3.300 dossiers (waarvan bijna de helft werd gestart in 2006), rond verdwijningen en seksueel misbruik, waarbij meer dan 3.500 kinderen waren betrokken. Dit is een daling van bijna 10% ten opzichte van 2005. Ongeveer 70% van deze dossiers wordt binnen het jaar afgesloten.

Viering 10e verjaardag van Child Focus[bewerken]

Op dinsdag 16 oktober 2007 werd het 10-jarig bestaan van Child Focus gevierd in het Paleis der Academiën te Brussel in aanwezigheid van Koningin Paola. Sinds de oprichting van Child Focus heeft ze 350.000 oproepen gekregen op haar gratis noodnummer, heeft ze geholpen bij de opsporing van ruim 15.000 vermiste kinderen en de begeleiding van meer dan 1.000 slachtoffers van seksueel misbruik.

"De betrokkenheid van het grote publiek, ook financieel, is de sleutel van het succes", zegt directrice Kristine Kloeck.

Nederland[bewerken]

In Nederland werkt het Landelijk Bureau Vermiste Personen samen met Child Focus.

Europees noodnummer[bewerken]

Op voorstel van de Europese Commissie hebben alle telecombedrijven op 8 juni 2007 besloten dat er één telefoonnummer, 116000, komt waar de vermissing van kinderen kan worden gemeld.

Externe link[bewerken]