Kinderprostitutie

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Een zwangere kinderprostituee in Londen (foto uit 1871).

Kinderprostitutie is prostitutie van minderjarigen. Soms wordt dit beperkt tot kinderen jonger dan 16, maar meestal worden hiermee prostituees onder 18 jaar mee bedoeld. Het gebruikmaken van de diensten van een kinderprostitué(e) en de exploitatie van kinderprostitutie zijn in bijna alle landen strafbaar.

In Nederland is aanhangig de Wet regulering prostitutie en bestrijding misstanden seksbranche met bijbehorende novelle die het gebruikmaken van de diensten van een prostitué(e) onder de 21 jaar verbiedt. De grens van 18 jaar blijft wel van belang voor de strafmaat.

Japan[bewerken]

Volgens Maud de Boer-Buquicchio, speciaal VN-rapporteur voor kinderprostitutie, zou 13% van de middelbare schoolmeisjes zich overgeven aan 'betaald daten' dat uit mondt in seks. De zogenaamde JK-industrie, waarbij 'JK' staat voor 'joshi kosei' of middelbare scholieres, zou door het lakse optreden van de autoriteiten de laatste jaren sterk zijn gegroeid. Terwijl het fenomeen vroeger vooral meisjes uit marginale milieus aantrok en zich in het nachtleven afspeelde, zouden nu steeds meer 'gewone meisjes' in volle daglicht onder het mom van 'waarzeggen' of 'een wandeling (osanpo)', hun diensten aanbieden.[1] De Boer noemt geen bronnen waarop haar beweringen gestoeld zijn. De Japanse overheid noemt de beweringen ongepast en vindt het onacceptabel dat deze zijn geuit zonder het noemen van een betrouwbare bron voor de informatie. [2]

Geschiedenis[bewerken]

Uit oude bronnen zou blijken dat in het Oude Rome kinderprostitutie als normaal werd gezien. Keizer Domitianus was degene die het afschafte.

Zie ook[bewerken]

Externe link[bewerken]