Christiaensen (winkel)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Christiaensen was een Belgische speelgoedwinkelketen. De keten had meer dan 30 vestigingen in heel het land. Het bekende logo van de keten bestond uit een gestileerde toekan in de kleuren blauw, rood en groen.

De winkelketen werd gesticht in 1917 en verspreidde zich over heel het land. In 1982 werd de keten deel van de GIB Group. In 1998 nam de Limburgse ondernemer Marc Collet de naam Christiaensen over. Hij hield 9 winkels zelf onder zijn hoede, 25 andere werden uitgebaat door franchisenemers.

In 2004 nam de Nederlandse keten Blokker de naam Christiaensen over, waarmee de keten die reeds de merknamen Bart Smit en Maxi Toys controleerde, zijn greep op de Belgische speelgoedmarkt verstevigde. Ook 9 van de 34 winkels werden overgenomen, de andere bleven onder een licentie onafhankelijk uitgebaat. Later op het jaar kregen de eerste verkooppunten en een van de onafhankelijke winkels de handelsnaam Bart Smit die beter in de markt gepositioneerd lag. In maart 2005 ten slotte verdwenen de 24 andere Christiaensens. Zeventien winkels vielen onder de naam Intertoys, drie gingen naar de concurrent Top 1 Toys, een winkel ging onder een eigen naam verder en de andere staakten de activiteiten.