Chung So-young

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Jump to search
Chung So-young
Plaats uw zelfgemaakte foto hier
Persoonlijke informatie
Volledige naam Chung So-young
Geboortedatum 4 maart 1967
Portaal  Portaalicoon   Sport

Chung So-young, ook wel Chung Soo-young (4 maart 1967) (Hangul: 정소영, Hanja: 鄭素英, H.K.R.: Jeong So-yeong, M-R: Chŏng So-yŏng) is een voormalig Zuid-Koreaans badminton-speelster. Haar belangrijkste prestaties waren het winnen van de gouden medaille in het vrouwen-dubbelspel op de Olympische Spelen van 1992 (Barcelona) en het behalen van de derde plaats op de Wereldkampioenschappen badminton, eveneens in het vrouwen-dubbelspel.

Olympische Spelen[bewerken]

Chung So-young deed namens Zuid-Korea mee aan de Olympische Spelen van 1992 in Barcelona, in het vrouwen-dubbelspel, samen met Hwang Hye-young. In de eerste ronde kreeg het duo een bye, waardoor ze automatisch in de tweede ronde kwamen. Hierin speelden ze tegen Harumi Kohara en Hisuko Mizui uit Japan. Het Zuid-Koreaanse duo won met 15-11 en 15-2.
In de kwartfinale namen ze het op tegen Julie Bradbury en Gillian Clark uit Groot-Brittannië. Ook deze partij ging in twee sets naar het Zuid-Koreaanse koppel: 15-5, 15-5. In de halve finale stond het Chinese koppel bestaande uit Lin Yan Fen en Yao Fen tegenover hen. Dankzij een 15-9 15-8 overwinning stonden de Zuid-Koreaanse vrouwen in de finale. Hierin speelden ze tegen Guan Weizhen en Nong Qunhua, eveneens uit China. Chung So-young en Hwang Hye-young wonnen met 18-16 12-15 15-13 de gouden medaille.

Erelijst[bewerken]