Gu Jun

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Gu Jun
Plaats uw zelfgemaakte foto hier
Persoonlijke informatie
Volledige naam Gu Jun
Geboortedatum 3 januari 1975
Slagarm rechts
Jaren actief ? - 2000
Dubbelspel
Hoogste ranking 1
Portaal  Portaalicoon   Sport

Gu Jun (顾俊, Wuxi, 3 januari 1975) is een voormalig Chinees badminton-speelster. Haar specialiteit was het vrouwen-dubbelspel, haar partner was Ge Fei. Vanaf het midden van de jaren 90 tot hun stop in 2000 domineerden zij het vrouwen-dubbelspel.

Olympische Spelen[bewerken]

Gu Jun deed namens China mee aan de Olympische Spelen van 1996 (Atlanta), in het vrouwen-dubbelspel, samen met haar vaste partner Ge Fei. Het duo had in de eerste ronde een bye en kwam zo automatisch in de tweede ronde terecht, waarin ze het opnamen tegen Katrin Schmidt en Kerstin Ubben uit Duitsland. De Chinese dames wonnen in twee sets, 15-3 en 15-6. In de kwartfinales stonden ze tegenover het Indonesische koppel Eliza Nathanael en Resiana Zelin. Ook deze partij ging in twee sets gewonnen: 15-7 en 15-3. Dankzij de overwinning kwam het Chinese koppel in de halve finale, waarin ze het op moesten nemen tegen Helene Kirkegaard en Rikke Olsen uit Denemarken. Na de winst (15-8 en 15-2) belandden de Chinese vrouwen in de finale. In deze finale speelden ze tegen Gil Young-Ah en Jang Hye-Ock uit Zuid-Korea, en wisten deze te verslaan met 15-5 en 15-5 en daarmee de gouden medaille te veroveren.

In 2000 plaatsten Jun en Fei zich ook voor de Olympische Spelen, ditmaal in Sydney. Ook deze keer hadden ze een bye in de eerste ronde. In de tweede ronde versloegen ze het Zuid-Koreaanse duo Lee Hyo-jung en Yim Kyung-Jin met 15-3 en 15-5. In de kwartfinales speelden ze tegen Eti Tantra en Chynthia Tuwankotta uit Indonesië, die ze versloegen met 15-3 en 15-5. In de halve finales speelden ze tegen hun landgenoten Gao Ling en Qin Yiyuan. Ook deze partij ging naar Jun en Fei, 15-7 en 15-12, en ze stonden wederom in de finale. Ook in de finale stonden ze tegenover een Chinees koppel, bestaande uit Huang Nanyan en Yang Wei. Gu Jun en Ge Fei wisten hun tweede Olympische gouden medaille te veroveren door hun landgenotes te verslaan met 15-10 en 15-4.

Erelijst[bewerken]