Cleophus Prince

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Jump to search

Cleophus Prince Jr. is een Amerikaanse seriemoordenaar, verkrachter en inbreker die in 1993 werd veroordeeld tot de doodstraf voor het vermoorden van ten minste zes vrouwen, drie jaar daarvoor in San Diego County. Hij staat ook bekend als de Clairemont Killer.

Jeugdjaren[bewerken]

Cleophus Prince jr. werd in Alabama geboren in een harmonieus gezin.[bron?] Hij had niet de jeugd die veel seriemoordenaars hadden. Thuis werd hij niet geconfronteerd met geweld en zijn ouders hadden een goede relatie met elkaar. Ook op later leeftijd was er niets aan te merken op zijn gedrag. Hij gebruikte geen drugs, werd geen lid van een bende of kwam met politie of justitie in aanraking. Na zijn onderwijs ging Prince in 1987 bij de marine. Twee jaren later gingen hij en zijn toenmalige vriendin Charla in San Diego naast zijn eerste slachtoffer Tiffany Schultz wonen.

Werkwijze[bewerken]

De gekleurde Prince richtte zich enkel op blanke vrouwen, die hij achtervolgde naar hun huizen nadat ze uit een sportschool kwamen. Wanneer ze in de douche stonden, sloeg hij toe. Prince pleegde de moorden telkens op plaatsen waar hij of vrienden van hem dichtbij woonden. Na zijn hogeschool te hebben afgemaakt, ging Prince in 1987 bij de marine. Na twee jaar gingen hij en zijn vriendin Charla in San Diego wonen naast zijn eerste slachtoffer Tiffany Schultz.

Vervolging[bewerken]

Prince werd in maart 1991 gearresteerd in Alabama. DNA-onderzoek wees hem aan als de moordenaar van Janene Weinhold. Zijn modus operandi bracht hem vervolgens in verband met de andere slachtoffers. Behalve voor de moorden werd Prince ook veroordeeld voor twintig inbraken. Anno 2008 zit hij in een dodencel in San Diego County.

Slachtoffers[bewerken]