Naar inhoud springen

Coitus a mamilla

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Tekening waarop geslachtsgemeenschap met de borsten wordt afgebeeld

Coitus a mamilla betekent vrij vertaald "geslachtsgemeenschap met de borsten". Mamilla is Latijn voor “tepel” of "borst". Hier is ook de term "mammen" of "memmen" van afgeleid (alleen in Nederland, in Vlaanderen heeft 'memmen' de betekenis van leuteren). Een andere eufemistische benaming is Russisch (neuken) of borstneuken.

Bij coitus a mamilla wordt de penis ingeklemd tussen de borsten van de vrouw, die zij bij elkaar duwt, waarna de man door bewegen een zaadlozing kan krijgen. Ook bij de vrouw kan dit een prettig gevoel oproepen, doordat haar borsten worden gestimuleerd. Door verschillen in de anatomie is coitus a mamilla niet voor alle vrouwen mogelijk.

Omdat coitus a mamilla niet-penetrerend is en de penis zelfs niet in de buurt van de vagina komt, geldt het risico op geslachtsziekten of zwangerschap als zeer laag. Coitus a mamilla wordt daarom soms door prostituees aangeboden als alternatief aan klanten die geen condoom willen gebruiken. Veel mannen ervaren bij coitus a mamilla vrijwel hetzelfde gevoel als bij vaginale geslachtsgemeenschap. Toch bestaat er een klein risico op soa's wanneer bij een zaadlozing spatten in de mond of ogen van de vrouw komen.

Als de man ejaculeert bij deze handeling noemen de Fransen dit een “cravate du notaire": het witgekleurde zaad doet denken aan de witte bef die Franse notarissen vroeger droegen en die in Nederland en Vlaanderen nog door rechters en advocaten wordt gedragen in de rechtszaal. Engelstaligen spreken van een “pearl necklace”, een parelketting.

In het Duits wordt coitus a mamilla met "Spaans" aangeduid. Russisch betekent in het Duits een anale oliemassage zonder geslachtsverkeer.

Zie de categorie Mammary intercourse van Wikimedia Commons voor mediabestanden over dit onderwerp.