Colin McAdam (schrijver)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Jump to search

Colin McAdam is een Canadees schrijver.

Jeugd[bewerken]

Colin McAdam, zoon van een Canadees diplomaat, werd geboren in Hongkong en is opgegroeid in Europa, Barbados en Canada. Na zijn universitaire opleiding in Canada behaalde hij een PhD in de Engelstalige literatuur aan de Cambridge University in Engeland. Hij woont in Sydney, Australië.

Publicaties[bewerken]

McAdam heeft twee romans uitgebracht. De eerste, Some Great Thing (2004), won de "Books in Canada First Novel Award" en werd ook genomineerd voor vier andere prijzen, te weten de "Governor General's Award for English language fiction", de "Rogers Writers' Trust Fiction Prize", de "Commonwealth Writers' Prize (Best First Book)", en de "John Llewellyn Rhys Prize" in het Verenigd Koninkrijk.

Zijn tweede boek, Fall (2009) won de "Paragraphe Hugh MacLennan Prize for Fiction", en werd genomineerd voor de "Scotiabank Giller Prize". Daarnaast heeft McAdam verschillende artikelen gepubliceerd in de tijdschriften Harper's Magazine en The Walrus.

Privéleven[bewerken]

Hij is getrouwd geweest met Jaclyn Moriarty, die ook een schrijfster is, en met wie hij een zoon heeft. Nadien is hij gaan samenwonen met dichteres Suzanne Hancock.

Bibliografie[bewerken]

  • McAdam, Colin (2004). Some Great Thing, Harcourt (Orlando, Florida, United States). 403 pag. ISBN 978-0-151-01028-8.
  • McAdam, Colin (2009). Fall, Riverhead Books (New York City, New York, United States). 360 pag. ISBN 978-1-594-48868-9.

Geraadpleegde literatuur[bewerken]

De Engelstalige Wikipedia