Corsair Memory

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Jump to search
Corsair Memory
Hoofdkantoor in Fremont
Hoofdkantoor in Fremont
Oprichting 1994
Sleutelfiguren Andy Paul (President & CEO)
Nick Hawkins (CFO)
Jose Flahaux (Sr. VP of Operations)
Hoofdkantoor Fremont, Californië
Werknemers 800 (maart 2012)[1]
Producten DRAM-modules
USB-sticks
ATX-voedingen
Computerbehuizingen
CPU- en geheugenkoeling
SSD's
Gametoetsenborden en -muizen
Omzet $ 455 miljoen (2011)[1]
Website www.corsair.com
Portaal  Portaalicoon   Economie

Corsair Memory is een van oorsprong Amerikaans bedrijf dat zich specialiseert in het maken van een breed spectrum van producten voor computers.

Corsair produceert onder andere DRAM-modules, ATX-computervoedingen, USB-sticks, koelers voor processoren, behuizingen, solid state drives (SSD's) en luidsprekers.

Naast het hoofdkantoor in Fremont heeft Corsair ook een productiefaciliteit in Taiwan voor het assembleren, testen en verpakken van producten. In Azië, de Verenigde Staten en Europa heeft het bedrijf distributiecentra en verkoop-en-marketingkantoren.

Geschiedenis[bewerken]

Corsair Memory werd opgericht in 1994 als Corsair Microsystems door Andy Paul, Don Lieberman en John Beekly. Ze begonnen met het maken van Level 2-cachemodules, de zogenoemde cache-on-a-stickmodules (COASt) voor OEM's, de voorloper van de huidige DRAM. Nadat Intel L2-cache had geïntrigeerd in zijn nieuwe processor, de Pentium Pro, ging Corsair zich meer richten op DRAM-modules. In 2002 begon Corsair met de vervaardiging van DRAM-modules voor computerenthousiastelingen, die ze gebruikten om te overklokken. Daarna ging het bedrijf verder met de productie van geheugenmodules en andere computergerelateerde producten.

In januari 2010 werd het bedrijf ingelijfd bij Corsair Components, Inc.[2][3]

Producten[bewerken]

Corsair produceert de volgende producten:

Externe link[bewerken]