Corsair Memory

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Corsair Memory
Oprichting 1994
Sleutelfiguren Andy Paul (President & CEO)
Nick Hawkins (CFO)
Jose Flahaux (Sr. VP of Operations)
Werknemers 814[1]
Producten DRAM Modules
USB sticks
ATX voedingen
Computer Behuizingen
CPU and Geheugen Koeling
Solid state drives
Gaming Audio
Gaming muizen en toetsenborden
Omzet US$325.63 miljoen [2]
Website www.corsair.com
Portaal  Portaalicoon   Economie

Corsair Memory is een van oorsprong Amerikaans bedrijf dat zich specialiseert in het maken van een breed spectrum van producten voor computers.

Corsair maakt onder andere DRAM modules, ATX computervoedingen (Power supply units), USB-sticks, koelers voor processors, casefans, behuizingen, solid state drives (SSD's), en luidsprekers.

Naast het hoofdkantoor in Fremont, Californië, heeft Corsair ook nog een productie faciliteit in Taiwan voor het assembleren, testen en verpakken van producten. In Azië, De Verenigde Staten en Europa heeft het bedrijf distributiecentra en sales & marketingkantoren.

Geschiedenis[bewerken]

Het bedrijf werd opgericht in 1994 als Corsair Microsystems door Andy Paul, Don Lieberman en John Beekly. Ze begonnen met het maken van Level 2 cachemodules, de zogenoemde Cache-On-A-Stick-modules (COAST) voor OEM's, de voorloper van de huidige DRAM. Nadat Intel L2-cache had geïntrigeerd in zijn nieuwe processor, de Pentium Pro, ging Corsair zich meer focussen op DRAM-modules. In 2002 begon Corsair met het maken van DRAM-modules voor computerfanaten, die ze gebruikten om te overklokken. Daarna is Corsair verdergegaan met het produceren van geheugenmodules en andere computergerelateerde producten

Producten[bewerken]

Corsair produceert de volgende producten:

Externe links[bewerken]