Costa Victoria (schip, 1996)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
(Doorverwezen vanaf Costa Victoria)
Naar navigatie springen Jump to search
Costa Victoria
De Costa Victoria
De Costa Victoria
Geschiedenis
Werf Bremer Vulkan, Bremen, Duitsland
In de vaart genomen 1996
In dienst 1996
Status In dienst
Eigenaren
Eigenaar Costa Crociere
Charteraar Costa Cruises
Algemene kenmerken
Type Cruiseschip
Lengte 252 m
Hoogte 12 dekken
Tonnenmaat GT 76.000
Passagiers 1928
Vaart 23 kn
IMO-nummer 9109031
MMSI 247109000
Bemanning 766
Portaal  Portaalicoon   Maritiem

De Costa Victoria is een cruiseschip van Costa Cruises en behoort tot de Sky-klasse. De Victoria maakte haar intrede in 1996.

Ontwerp[bewerken]

Volgens ontwerpers is de Victoria ontworpen om de 'geest van Italië' weer te geven. Enkele faciliteiten: het panoramische Concorde Plaza, een binnenzwembad, de Pompei Spa en de zeven dekken hoge atrium, omgebouwd tot planetarium.

Zusterschepen[bewerken]

Costa Cruises kocht een nieuw zusterschip voor de Costa Victoria, namelijk de Costa Olympia. Tijdens de constructie van de Olympia ging de scheepswerf, waarin het schip gebouwd werd, failliet en de constructie werd stopgezet. De onvoltooide romp van het schip werd doorverkocht aan Norwegian Cruise Lines. Daar kwam het schip eventueel in dienst als de Norwegian Sky. Een derde zusterschip werd gebouwd, namelijk de Norwegian Sun.

Costa Victoria in Piraeus

Renovaties[bewerken]

In 2004 kreeg het schip een zeer dure renovatie, waarbij er in totaal 246 balkons aan de kajuiten op dek 9, 10 en 11 werden toegevoegd. De grootte van het buffet terras werd vergroot en de promenades werden toegevoegd op dek 11.