Costa Crociere

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Costa Crociere
Motto of slagzin Cruising Italian Style
Oprichting Vlag van Italië Genua, 1929
Sleutelfiguren Pier Luigi Foschi (Directeur)
Hoofdkantoor Vlag van Italië Genua, Italië
Werknemers 16.000 (2010)
Producten Cruise Reizen
Website Costa Crociere
Portaal  Portaalicoon   Economie

Costa Crociere S.p.A. (Nederlands: Costa Cruises) is een Italiaanse rederij die cruises verzorgt. Costa is onderdeel van de Carnival Corporation & plc.

Costa Crociere bestaat al meer dan 60 jaar. Met 17 schepen die alle onder de Italiaanse vlag varen, doen zij de Caraïben, Middellandse Zee, Rode Zee, Noord-Europa, Zuid-Amerika, Indische Oceaan, Dubai en de Emiraten aan.

Nederland[bewerken]

In het zomerseizoen voert Costa verschillende cruises uit in Noord-Europa. Hierbij is onder andere Amsterdam met zijn Passenger Terminal Amsterdam de thuisbasis. Vanuit Amsterdam worden cruises verzorgd naar Scandinavië en de Baltische staten.

Nederland is een seizoensbestemming; het wordt alleen in de zomer (mei tot en met september) aangedaan. Daarnaast worden de afvaarten op de Middellandse Zee en Azië het hele jaar door voorzien. De Caraïben, Zuid-Amerika, Indische Oceaan, Rode Zee en Dubaï zijn bestemmingen die net zoals Noord-Europa seizoensafhankelijk zijn, maar in dit geval winterbestemmingen.

Passagiers[bewerken]

Costa Crociere is een Europese rederij en dus zijn de passagiers overwegend Europees, waaronder veel Italianen, Fransen, Spanjaarden en Duitsers. Het aantal Nederlandstalige passagiers is nog vrij beperkt maar er is sinds 2008 een duidelijke groei, zowel in Nederland als in Vlaanderen, wat betreft het aantal passagiers.

Vloot[bewerken]

Costa Cruises ontwikkelde een zijtak in haar vloot, namelijk Neo Collection. Hiervoor zijn de kleinere schepen voor uitgekozen.

Costa Cruises heeft twee bestellingen lopen voor nieuwe door LNG gas aangedreven schepen. De schepen zullen in 2019 en 2021 klaar zijn en komen qua ontwerp overeen met de Aida Prima van dochteronderneming Aida Cruises. Ook de markt in Asia nam enorm toe en daarom besloot Costa Cruises een aantal schepen in Aziatische wateren te laten varen. Momenteel varen Costa Fortuna, Costa Victoria, Costa Serena en de Costa Atlantica in Aziatische wateren. Dit onder de Costa Asia aftakking van de rederij.

Huidige schepen[bewerken]

Voormalige schepen[bewerken]