Cyril Deverell

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Cyril Deverell
Bijnaam Slager[1]
Geboren 9 november 1874
Saint Peter Port, Guernsey
Overleden 12 mei 1947
Lymington, Hampshire, Engeland
Rustplaats Gecremeerd in Bournemouth[2]
Land/zijde Vlag van het Verenigd Koninkrijk Verenigd Koninkrijk
Onderdeel Flag of the British Army.svg British Army
Dienstjaren 1895 - 1937
Rang British Army OF-10.svg Field Marshal
Eenheid West Yorkshire Regiment
Bevel Chief of the Imperial General Staff
7th Division
3e Gemechaniseerde Infanteriedivisie
53e (Welshe) Infanteriedivisie
Westelijk Commando
Oostelijk Commando
Slagen/oorlogen Eerste Wereldoorlog
Onderscheidingen Zie decoraties
Portaal  Portaalicoon   Eerste Wereldoorlog

Cyril John Deverell (Saint Peter Port, 9 november 1874Lymington (Hampshire), 12 mei 1947) was een Britse officier en was van 1936 tot 1937 chief of the Imperial General Staff.

Biografie[bewerken | brontekst bewerken]

Deverell studeerde aan de Bedford School en werd in 1895 toegevoegd aan de Prince of Wales's West Yorkshire Regiment. Tijdens de Eerste Wereldoorlog in 1915 voerde hij het bevel over de 20ste Brigade van de 7th Division en de divisie werd aan de Somme gestationeerd. Het hield positie op de rechterflank van de 21st Division tijdens de Slag om Bazentin Ridge. Een aantal weken later werd Deverell het bevel gegeven over de 3rd Division nadat zijn commandant Aylmer Haldane het bevel overnam van de VI Corps.

Deverell nam op 7 augustus 1916 het bevel over. Hij leidde de divisie in 1917 bij Arras en nam deel aan de Derde Slag om Ieper. Hij keerde in 1918 terug naar de Somme voordat hij samen met de Portugezen deelnam aan de Vierde Slag om Ieper. De divisie nam deel aan het Honderddagenoffensief dat uiteindelijk leidde tot de wapenstilstand van november 1918.

Deverell voerde tot 1919 het bevel over de divisie en nam daarna het bevel over van de 53rd (Welsh) Division. In 1921 vertrok hij naar India waar hij het bevel voerde over de United Provinces District waar hij diende als quartermaster-general en werd uiteindelijk in 1930 chief of the General Staff van India. Hij werd in 1931 opperbevelhebber van de Western Command en in 1933 van de Eastern Command en diende daarna als adjudant van koning George V. Deverell promoveerde op 15 mei 1936 tot veldmaarschalk en werd benoemd tot chief of the Imperial General Staff. Hij behield zijn post voor twintig maanden om daarna zich uit de actieve dienst terug te trekken. Hij diende niet tijdens de Tweede Wereldoorlog

Militaire loopbaan[bewerken | brontekst bewerken]

Decoraties[bewerken | brontekst bewerken]