Daniël Smulders

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Daniël Smulders
Daniel-smulders-1327357153.jpg
Geboren 1 maart 1975
Land Nederland
Beroep Radio-dj / voice-over
Website
Portaal  Portaalicoon   Media

Daniël Smulders (Heeze, 1 maart 1975) is een Nederlands radiopresentator, diskjockey en voice-over.

Radio[bewerken]

Smulders begon zijn carrière bij diverse lokale discotheken en bij regionale radiozenders. In 1999 kwam hij bij Noordzee FM terecht en presenteerde daar diverse programma's. Van 2002 en 2005 was hij tevens assistent programmadirecteur. en hij werkte bij Skyline RTV

In juli en augustus 2005 presenteerde Smulders tijdelijk de ochtendshow van 6 tot 10 uur samen met Hannelore Zwitserlood. Noordzee FM was overgenomen door De Persgroep, die per 1 september 2005 de zender Q-music ging starten op de frequenties van Noordzee FM. In die twee maanden was er een tijdelijke zomerprogrammering onder de noemer Noordzee Summertime.

Bij Q-music werd hij opnieuw assistent-programmadirecteur. Binnen Q-music heeft Smulders in 2005 het radiostation Radio Bembem opgezet, gericht op kinderen in de leeftijd van 3 t/m 9 jaar. Radio Bembem is begonnen als internetstation en was op de analoge en digitale kabel te ontvangen. In 2009 is dit project gestopt.

Van oktober 2006 tot en met halverwege maart 2013 was hij tevens op Q-music te horen op zaterdag en zondag in de ochtend vanaf 7:00 uur (van april 2010 tot mei 2011 van 9:00 tot 12:00 uur). Hij presenteerde onder andere Best of Q.

Smulders besloot zich daarna meer op zijn voice-over werk te gaan richten. Wel bleef hij bij Q-music werkzaam en begeleidt hij de radiotalenten van het Q-college en draait hij muziek op de feesten en partijen van Q-music.

Sinds 8 januari 2018 presenteert hij de ochtendshow op Qmusic Limburg.

Voice-over[bewerken]

Smulders spreekt regelmatig reclameboodschappen in voor radio en tv, bedrijfsfilms en productpresentaties. Daarnaast is hij voice-over van de volgende tv-programma's:

  • Discovery Channel (diverse programma-aankondigingen en promo's)
  • Dierz (RTL 4)
  • Dolfijnen in de hoofdrol (RTL 4)
  • Wie is de reisleider? (RTL 4)
  • Te dik (SBS6)
  • Een huis vol honden (SBS6)
  • Beat the top designer (Net5)
  • Red mijn verbouwing (SBS6)
  • Beauty and the beast (Net5)

Externe links[bewerken]