Daniel Froreich

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Werk aan de winkel Dit artikel staat op een nalooplijst. Als de inhoud op verifieerbaarheid gecontroleerd is, kan dit sjabloon verwijderd worden. Geef dat ook aan op de betreffende nalooplijst. Bekijk ook de bewerkingsgeschiedenis om te zien of anderen hier al aan gewerkt hebben.
Daniel Froreich
Plaats uw zelfgemaakte foto hier
Persoonlijke informatie
Nationaliteit Vlag van Duitsland Duitsland
Geboorteplaats Frankfurt am Main
Geboortedatum 1984
Woonplaats Koblenz
Carrière
Sport Golf
Profdebuut 2004
Overwinningen
Andere Tour(s) 2 Pro Golf Tour
Laatst bijgewerkt op: 2 december 2013
Portaal  Portaalicoon   Golf

Daniel Froreich (1984) is een Duits golfprofessional.

Daniel werd in Frankfurt geboren maar zijn ouders verhuisden toen hij drie jaar was naar Barcelona, waar hij in 1991 op de Duitse school ging en voor het eerste op de Club de Golf Masia Bach ballen ging slaan. Hij was meteen enthousiast en wist een jaar later al dat hij golfprofessional wilde worden.

Amateur[bewerken | brontekst bewerken]

In 1999 ging hij naar het golfinternaat in Koblenz waar hij in 2003 eindexamen deed. Hij werd in 1999 opgenomen in het team van de deelstaat Rijnland-Palts en in 2000 in het nationale Duitse jeugdteam.

Gewonnen[bewerken | brontekst bewerken]

  • 2000: NK Scholen
  • 2001: NK Scholen

Professional[bewerken | brontekst bewerken]

Froreich werd in 2004 professional en ging de opleiding doen om PGA prof te worden. Hij liep stage op de GC Jakobsberg en speelde op de EPD Tour. Daar heeft hij inmiddels twee toernooien gewonnen en in 2008 werd hij mooi 2de bij de OTP Private Bank Central European Golf Classic achter Nicolas Meitinger. In 2009 speelde hij op invitatie de Colombia Masters van de Europese Challenge Tour en eindigde op de 43ste plaats.

Gewonnen[bewerken | brontekst bewerken]