Daniel Percell

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Daniel Percell
Personage uit Tour of Duty
Debuut Pilot
Laatst gezien Payback
Gespeeld door Tony Becker
Afleveringen 50
Persoonsinformatie
Volledige naam Daniel Percell
Alias Danny
Leeftijd 19 jaar
Geboorteland Verenigde Staten
Nationaliteit Amerikaanse
Beroep Militair
Familie
Familie Jack Percell (vader)
Portaal  Portaalicoon   Media

Daniel "Danny" Percell is een personage uit de Amerikaanse dramaserie Tour of Duty. Percell is een Private First Class in het tweede peloton van de Bravocompagnie aan het begin van de serie, en gepromoveerd naar Specialist 4 aan het einde van de serie.

Biografie[bewerken]

Percell werd geboren rond 1948 in Billings, Verenigde Staten. Als zeer nationalistisch denkende tiener, en mede doordat zijn vader Jack Percell in Korea diende, meldde hij zich op high school aan voor JROTC. Nadat hij zijn diploma had behaald en ging studeren aan de universiteit meldde hij zich aan voor de ROTC in Montana. Toen hij vervolgens het ROTC met succes had afgerond meldde hij zich vrijwillig aan voor uitzending naar Vietnam. Tijdens zijn dienst in Vietnam kan hij moeilijk omgaan met wat er allemaal gebeurt. Hierdoor verandert hij, mede door een drugsverslaving, van een doodgewone jongen in een pathologische leugenaar. Hij wordt tot twee keer toe bijna oneervol ontslagen uit militaire dienst, echter, Sgt. Anderson neemt hem beide keren in bescherming en onder zijn hoede. Na de oorlog werkt hij bij een bouwbedrijf in Montana, maar kan niet meer wennen aan het 'gewone' leven en verlangt terug naar de Vietnamoorlog.

Militaire carrière[bewerken]

Eerste tour:
Firebase Ladybird, I Corps (van september 1967 tot januari 1968)
Private First Class (PFC) van 2nd Platoon, B ("Bravo") Company, 3/44th Infantry Regiment, 196th Light Infantry Brigade, Americal Division.
Tan Son Nhut, III Corps (eind januari 1968 tot april 1968)
Private First Class (PFC) van 2nd Platoon, B ("Bravo") Company, 3/44th Infantry Regiment, 196th Light Infantry Brigade, Americal Division.
Tweede tour:
Camp Barnett, III Corps (van mei 1968 tot ?)
Team lid van "Team Viking". Als onderdeel van MACV-SOG.

Onderscheidingen[bewerken]