Danny Lloyd

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Danny Lloyd
Plaats uw zelfgemaakte foto hier
Algemene informatie
Geboren Chicago, 1 januari 1973
Land Vlag van Verenigde Staten Verenigde Staten
Werk
Jaren actief 1979-1982 (als acteur)
Beroep voormalig jeugdacteur, docent
(en) IMDb-profiel
Portaal  Portaalicoon   Film

Danny Lloyd (Chicago, 1 januari 1973) is een Amerikaans acteur die enige bekendheid verwierf als kindster in de film The Shining uit 1980.

Lloyd werd op zesjarige leeftijd geselecteerd voor de rol van Danny Torrance in Stanley Kubricks horrorfilm The Shining met name omdat hij, voor een jongen van zijn leeftijd, zich goed kon concentreren op de verschillende aspecten van het acteren. Vanwege zijn leeftijd werd Danny nauwlettend in de gaten gehouden door regisseur Stanley Kubrick en hoofdrolspeler Jack Nicholson. Danny wist bijvoorbeeld niet dat het om een horrorfilm ging; daar kwam hij pas jaren later achter. Ondanks de relatieve bekendheid die Lloyd verwierf en zijn bekende tekst "Redrum! Redrum!", begeerde hij geen carrière in de filmindustrie.

Danny Lloyd acteerde nog eenmaal: hij vertolkte de rol van Liddy in de televisiefilm Will: The Autobiography of G. Gordon Liddy uit 1982. Er doen verschillende verhalen de ronde over Lloyds verdere loopbaan. Zo zou hij natuurkundeleraar zijn geworden in het plaatsje Morton in de Amerikaanse staat Illinois. Anderen betogen echter dat hij medewerker is van een supermarkt te Pekin, ook in Illinois. Lloyd is een biologiedocent op dit moment.

Filmografie[bewerken]