Dark Souls

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Dark Souls
(Cover op en.wikipedia.org)
Ontwerper(s) Hidetaka Miyazaki (regisseur)
Hidetaka Miyazaki (producent)
Daisuke Uchiyama (producent)
Kei Hirono (producent)
Jun Ito (programmeur)
Makoto Sato (grafisch)
Ontwikkelaar(s) FromSoftware
Uitgever(s) Bandai Namco
Muziek Motoi Sakuraba
Datum van uitgave PlayStation 3, Xbox 360
2011
Microsoft Windows
2012
Genre(s) Actierollenspel
Spelmodus Singleplayer, multiplayer
Platform(s) PlayStation 3, Xbox 360, Windows
Aantal verkocht > 2,37 miljoen
Navigatie
Spelserie Souls
Voorloper Demon's Souls
Vervolg Dark Souls II
Portaal  Portaalicoon   Computerspellen

Dark Souls is een actierollenspel computerspel uit 2011 ontwikkeld door FromSoftware en uitgegeven door Namco Bandai Games voor de PlayStation 3, Xbox 360, en Windows.

Dark Souls is de opvolger van Demon's Souls en het tweede deel in de Souls-serie computerspellen. Het spel begon onder de codenaam Project Dark. Dark Souls werd in eigen beheer uitgebracht in Japan in september 2011, en wereldwijd door Bandai Namco de volgende maand.

Het spel kreeg twee opvolgers; Dark Souls II en Dark Souls III.

Spel[bewerken]

Dark Souls is een derde-persoon actierollenspel. Het hoofddoel in het spel is verkenning, waarbij alles zich afspeelt in een openwereld-omgeving dat verbonden is via een centraal verbindinggebied (Firelink Shrine). Spelers kunnen vrij reizen naar elk gewenst deel, hoewel aan sommige voorwaarden voldaan moet worden om bepaalde gebieden te ontgrendelen.

Centraal in Dark Souls zijn de vreugdevuren. Deze zijn verspreid door de wereld en dienen als een controlepunt voor elk veld. Een ander aspect is het "mensheid"-systeem. Er zijn twee vormen die de speler kan aannemen; een menselijke en een lege vorm.

In de wereld zijn meerdere niet-speelbare karakters die de speler kan tegenkomen. Deze karakters voegen verhaal toe aan het spel, maar verplichten niet tot interactie.

Ontvangst en verkoop[bewerken]

Dark Souls ontving lovende recensies, en wordt beschouwd als een van de beste computerspellen ooit gemaakt.[1] Critici prezen de diepe gevechten, ingewikkelde wereldontwerpen, en de diepgewortelde tradities.[2] De moeilijkheidsgraad werd verschillend ontvangen. De Windows-versie ontving lagere cijfers vanwege technische problemen, zoals bugs en vastlopers.

FromSoftware maakte in april 2013 bekend meer dan 2,37 miljoen exemplaren te hebben verkocht.[3]

Externe links[bewerken]