Dat is toch geen plobreem!

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Dat is toch geen plobreem!
Stripreeks Samson en Gert
Volgnummer 2
Scenario Danny Verbiest, Gert Verhulst, Hans Bourlon
Tekeningen Wim Swerts & Jean-Pol
Type softcover
Pagina's 46
Eerste druk 1994
Albums van Samson en Gert
Portaal  Portaalicoon   Strip

Dat is toch geen plobreem! is het 2de stripverhaal van Samson en Gert. De reeks werd getekend door striptekenaarsduo Wim Swerts & Jean-Pol. Danny Verbiest, Gert Verhulst en Hans Bourlon namen de scenario's voor hun rekening. De strips werden uitgegeven door Studio 100. Het stripalbum verscheen in 1994.

Personages[bewerken | brontekst bewerken]

In dit verhaal spelen de volgende personages mee:

Verhaal[bewerken | brontekst bewerken]

Leeswaarschuwing: Onderstaande tekst bevat details over de inhoud of de afloop van het verhaal.

Het album bevat de volgende verhalen:

Octaaf vermist
Octaaf is thuis aan het oefenen voor het turnfeest waar hij met "De spieren los" aan deelneemt. Hij is heel moe en kan zich moeilijk wakker houden de volgende dag. Samson en Gert spelen verstoppertje. Alberto, Octaaf en de burgemeester doen mee. Octaaf vindt een heel goed plekje om zich te verstoppen. Maar daar valt hij in slaap. Niemand vindt Octaaf meer. En dit terwijl alle turners van "De spieren los" bij Octaaf thuis op hem zitten te wachten...
De kokosnoot
Octaaf heeft een origineel dessert. Een kokosnoot... Helaas wil de kokosnoot niet opengaan. De vrienden proberen alle middelen om de kokosnoot open te krijgen.
De dierentuin
De burgemeester krijgt een brief. Hij heeft blijkbaar vriendschapsbanden met een dorp in Japan. De burgemeester van het Japanse dorp wil op bezoek komen, maar het dorp van Samson en Gert heeft helemaal niets uniek om te tonen... Ze besluiten om zelf een dierentuin te maken.
Albumuitgaven
Stripreeks of collectie Nummer Eerste druk Voorganger Opvolger
Samson en Gert 2 1994 Wat is dat hier, zeg! Ik moest kloppen...