David Easton

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
David Easton
DavidEaston.JPG
Algemene informatie
Geboren Toronto, Ontario, 24 juni 1917
Nationaliteit Canadian
Beroep Professor
Bekend van Theorie over politieke systemen

David Easton (Toronto, 24 juni 1917) is een Canadese politieke wetenschapper. Hij ging naar de Verenigde Staten in 1943 en is momenteel Distinguished Research Professor in het Department van Politieke Wetenschappen aan de Universiteit van Californië - Irvine.[1]

Na zijn studies aan de Universiteit van Toronto ging hij studeren aan de Harvard-universiteit waar hij zijn PhD behaalde in 1947.

Hij is een voormalig voorzitter van de American Political Science Association en was lange tijd actief in de American Academy of Arts and Sciences.

Hij is onder andere bekend voor zijn boek The Political System uit 1953 en van zijn definitie van politiek als "authoritative allocation of values". Ook staat hij bekend voor zijn toepassing van de systeemtheorie op de politieke wetenschappen. Hij is ook een van de bedenkers van de theorieën behavioralisme en post-behavioralisme.

Referenties[bewerken]

  1. David Easton, Distinguished Research Professor, Political Science School of Social Sciences Regents of the University of California, 1997. Accessed 2-17-09.