David Grifhorst

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
David Grifhorst
Plaats uw zelfgemaakte foto hier
Volledige naam David Grifhorst
Geboren 22 juni 1978
Geboorteland Vlag van Nederland Nederland
Jaren actief 2000 – heden
Beroep decorontwerper, televisieregisseur
(en) IMDb-profiel
Website
Portaal  Portaalicoon   Televisie

David Grifhorst (Deventer, 22 juni 1978) is een Nederlands spelshowontwerper, decorontwerper en televisieregisseur. Als regisseur verwerft hij landelijke bekendheid door zijn medewerking aan grote shows, zoals The Passion. Daarnaast is hij bedenker van de spelshow The Exit List.

Biografie en carrière[bewerken]

Grifhorst wordt geboren in Deventer en gaat daar naar de Prins Mauritsschool. Daarna volgt hij het gymnasium aan het Baudartius College in Zutphen.

Zijn televisieloopbaan start in 2000. Als regisseur en/of decorontwerper is hij betrokken bij verschillende actualiteitenprogramma's, zoals Netwerk, De Wereld Draait Door en Knevel & Van den Brink. Ook werkt hij mee aan verschillende grote shows, zoals Dancing with the Stars, Idols en het Gouden Televizier-Ring Gala. Landelijke bekendheid verwerft hij echter door zijn betrokkenheid bij The Passion, waarvoor hij jaarlijks de regie en het decorontwerp verzorgt.

Naast regie en decorontwerp is Grifhorst bedenker van de spelshow The Exit List die sinds 10 januari 2012 op de Britse zender ITV1 te zien is[1][2] en inmiddels ook is verkocht aan American Broadcasting Company (ABC).[3] Begin 2014 gaat Grifhorsts eerste speelfilm Kris Kras in première, die hij heeft geregisseerd voor Telefilm 2014.

Filmografie[bewerken]

Dit overzicht is mogelijk incompleet; u kunt helpen door het uit te breiden.

Persoonlijk[bewerken]

Grifhorst is getrouwd en vader van twee dochters. Hij woont in Holkerveen.

Externe links[bewerken]