De Boomstammetjes

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
De Boomstammetjes
De grote drop
De grote drop
Algemene informatie
Locatie Vlag van België Plopsaland De Panne
Soort attractie Boomstamattractie
Bouwer(s) MACK Rides
Opdrachtgever Meli Park
Status Operationeel
Bouw 1989
Opening 1989
Thematisering en muziek
Thema Middeleeuwse burcht
Vorige locaties en/of namen
1. Splash
2. Het Kasteel van Koning Samson
Eigenschappen
Ritduur ± 4 minuten
Veiligheidsbeugel Geen
Capaciteit Maximum 5 personen (waarvan maximum 3 volwassenen) per boot
Onride foto Aanwezig
Website
Portaal  Portaalicoon   Attractieparken

De Boomstammetjes (voorheen Het Kasteel van Koning Samson en Splash) is een boomstamattractie in het Belgische attractiepark Plopsaland De Panne.

Beschrijving[bewerken]

Splash in Meli Park, 1995.

De attractie is een van de grootste in zijn soort in Europa, zowel qua lengte als qua hoogte. Onder de naam Splash werd de attractie gebouwd in het park toen het nog Meli Park heette. Bij de overname van het park door Studio 100 werd de attractie omgedoopt tot Het Kasteel van Koning Samson, gezien de attractie gebouwd was in een middeleeuwse burcht. Later werd de naam opnieuw veranderd naar het simpelere De Boomstammetjes.

De attractie heeft twee drops of afdalingen. De eerste is zo'n 5 meter hoog. De tweede is de grootste en gebeurt in twee trappen.

De bootjes bieden plaats aan maximum 6 personen. De bootjes hebben een zitje in het midden, er kunnen 3 personen voor en 3 personen achter het zitje plaatsnemen. Echter is 4 personen beter, gezien 6 het nogal krap maakt.

Trivia[bewerken]

  • De achtbaan De Draak, die werd gebouwd in 2004, passeert zeven keer over De Boomstammetjes.
  • Op zondag 26 augustus 2007 kwam een bootje klem te zitten in de vaargeul, doordat daar een brandslang in lag. De volgende twee bootjes botsten tegen het eerste. Wanneer de inzittende van het eerste bootje wou overstappen naar het tweede, gleed deze uit en brak zijn sleutelbeen. Een technicus was de slang vergeten op te ruimen.[1][2]

Toekomst[bewerken]

Plopsaland De Panne maakte in het najaar van 2018 bekend dat er plannen zijn om in 2019 een broodnodig grondige renovatie uit te voeren aan De Boomstammetjes, waarbij de hele attractie een nieuw thema zal krijgen.