F.C. De Kampioenen Café

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
F.C. De Kampioenen Café
F.C. De Kampioenen Café
Algemene informatie
Locatie Vlag van België Plopsaland De Panne
Soort attractie Café
Museum
Opdrachtgever Plopsaland De Panne
Status In gebruik
Opening 2014
Vervangt Kinderdisco
Thematisering en muziek
Thema F.C. De Kampioenen
Eigenschappen
Ritduur Onbeperkt
Website
Portaal  Portaalicoon   Attractieparken

F.C. De Kampioenen Café is een attractie in het Belgische attractiepark Plopsaland De Panne dat opende in 2014. Het F.C. De Kampioenen Café is een museum en café dat gebaseerd is op de Vlaamse serie F.C. De Kampioenen.

Naast het nagebouwd café van Pascale en Maurice is ook de antiekzaak van Fernand nagebouwd.

Geschiedenis[bewerken | brontekst bewerken]

Kinderdisco[bewerken | brontekst bewerken]

Oorpsronkelijk was dit gebouw een kinderdisco. Aan de gevel waren logo's van de tienerreeksen Spring en TopStars te vinden. Vanbinnen stond een display van de muziekgroep Spring, met een levensgrote foto van Jelle, Anneleen, Cara en Dami. Van 2005 tot 2007 werd de naam Kinderdisco gebruikt. In 2008 veranderde de naam naar Radio BEMBEM Disco ter promotie van de toenmalige digitale radiozender van Studio100 Radio BEMBEM. Datzelfde jaar sloot de kinderdisco.

K3-museum[bewerken | brontekst bewerken]

Het oude museum werd in 2006 officieel geopend door Karen, Kristel, Kathleen en voormalig Plopsa-directeur Steve Van den Kerkhof, en bevond zich in een ruimte naast het Bos van Plop welke vroeger fungeerde als vertelklas voor educatieve projecten van scholen. In 2007 werden de stukken tijdelijk ondergebracht in Plopsa Indoor Hasselt. Eind maart 2008 verhuisden de stukken weer naar De Panne, naar de toenmalige kinderdisco. Het museum bevatte foto's, krantenknipsels van K3, alsook decors en outfits uit shows, musicals en films van de groep. In 2012 werd het gebouw weer deels ingericht als kinderdisco, met discodansvloer (gemaakt door Primsax). De naam werd toen ook veranderd naar Telenet Disco of weer Kinderdisco. Aan de muur hing een grote televisie, waar continue filmpjes van Studio 100 TV te zien waren.

Trivia[bewerken | brontekst bewerken]

  • Naast deze attractie is er ook een F.C. De Kampioenengedeelte terug te vinden in de Plopsashop aan de ingang van het park.
  • In het najaar van 2012 werd een deel van de ruimte gebruikt als onmoetingsruimte met Dracula, Sinterklaas, en de Kerstman.