De Brauw Blackstone Westbroek

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

De Brauw Blackstone Westbroek N.V. is een Nederlands advocatenkantoor met vestigingen in Amsterdam, Brussel, Londen, New York, Shanghai en Singapore. Het kantoor, dat in 1871 werd opgericht, telt circa 60 partners en 270 andere juristen. Het behoort tot de grotere Nederlandse advocatenkantoren.

Achtergrond[bewerken]

Het kantoor is opgericht op 16 juni 1871 in Den Haag door jhr. mr E.N. de Brauw. In 1986 fuseerde het kantoor met Westbroek Notarissen en die combinatie in 1988 met het advocatenkantoor Blackstone, Rueb & Van Boeschoten. In 2010 voegde De Brauw haar Nederlandse vestigingen samen. Haar hoofdkantoor staat in Amsterdam aan de Zuidas in het door Erick van Egeraat ontworpen gebouw The Rock.

Bestuur[bewerken]

Sinds 2016 is Geert Potjewijd Managing Partner.[1] De andere leden van het bestuur zijn Bernard Spoor (Practice Head Corporate) en Eelco Meerdink (Practice Head Litigation).

Praktijkgebieden[bewerken]

De Brauw Blackstone Westbroek is actief op de belangrijkste rechtsgebieden voor ondernemingen, zoals fusies en overnames, corporate recovery en insolvency, pensioenen, private equity, belastingen, ondernemingsrecht, corporate governance, arbeidsrecht, intellectueel eigendom, vastgoed, verzekeringen en belastingrecht.

Clientèle[bewerken]

Tot de cliënten van De Brauw behoren bedrijven als Ahold, Shell, Akzo Nobel en Philips.

Externe link[bewerken]