Erick van Egeraat

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Erick van Egeraat (Amsterdam, 27 april 1956) is een Nederlandse architect.

Achtergrond[bewerken]

Erick van Egeraat groeide op in Groningen en Amsterdam. Na zijn middelbare school op het Sint Maartenscollege in Haren vertrok hij naar Delft waar hij bouwkunde studeerde aan de TU. Tijdens zijn studie was hij korte tijd bij Abma, Hazewinkel & Dirks te Amsterdam werkzaam.

In 1983 richtte hij met onder anderen zijn toenmalige vrouw Francine Houben het architectenbureau Mecanoo op, waar hij werkzaam zou blijven tot 1995. In dat jaar verliet hij Mecanoo om zijn eigen architectenbureau op te richten, Erick van Egeraat associated architects (EEA). Het bureau groeide uit tot een internationaal bedrijf met 155 werknemers in vestigingen te Moskou, Londen, Boedapest, Praag en Rotterdam. In januari 2009 ging EEA failliet ten gevolge van de kredietcrisis, maar maakte een maand later een doorstart als besloten vennootschap genaamd Designed by Erick van Egeraat.

Erick van Egeraat werkt onder andere aan de Mahler 4 toren op de ZuidAs in Amsterdam, de uitbreiding van het stadhuis in Boedapest, Business Park Milanofiori in Assago bij Milaan, het winkelcentrum Versjina 1 te Soergoet (Siberië) en het VTB Arena Park (stadion Dinamo Moskou) in Moskou samen met Mikhail Posokhin (Mosproekt-2).

Projecten[bewerken]

Tropenpunt aan de Mauritskade in Amsterdam

Erick van Egeraat werkt aan de plannen van Federatie-eiland, een kunstmatig eiland in de Zwarte Zee van Rusland. Het eiland komt bij de plaats Sotsji, waar in 2014 de Olympische winterspelen werden gehouden.

Zie ook[bewerken]

Externe link[bewerken]