De Regenjas

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
De Regenjas
Presentatie Harry Vermeegen
Regie Harry Vermeegen
Land van oorsprong Nederland
Taal Nederlands
Productie
Producent John de Mol Produkties
Uitzendingen
Start 1997
Einde 2000
Zender Veronica
Portaal  Portaalicoon   Televisie

De Regenjas was een televisieprogramma dat Harry Vermeegen tussen 1997 en 2000 maakte voor de Nederlandse commerciële omroep Veronica.

Achtergrond[bewerken | brontekst bewerken]

Na ruzie met Henk Spaan en het einde van het programma Die 2: Nieuwe Koeien ging Vermeegen solo verder. In zijn karakteristieke regenjas maakte hij diverse items met bekende voetballers. Het dragen van een regenjas was een verwijzing naar voetbaltrainers, die vaak in een soortgelijke regenjas langs de lijn staan te coachen.

Enkele vaste items in het programma waren De Cirkel Is Rond, waarbij een voetballer een bal door een slaapkamerraam moest schieten, Hengelen Met Harry, waarin Vermeegen en een voetballer gingen vissen en De Wegwezer, waarbij een voetballer op een originele manier verdween. Verder was er jarenlang een variërend item met Jaap Stam. Stam gaf Vermeegen elke week opdrachten, zoals het bewaken van een vissenkom met oranje goudvissen (met de namen Alex en Emily), het maken van een oranjekostuum voor supporters en het schrijven van een Oranje-hit voor het EK Voetbal 2000. Dat laatste deed Vermeegen samen met Guus Meeuwis.

Door De Regenjas scoorde Vermeegen in 2000 een Top 40-hit met 1,2,3,4 Dennis Bier, geschreven door Guus Meeuwis. Na het EK 2000 stopte Vermeegen met het programma, omdat hij uitgekeken raakte op de formule.