De Strijd om het Labyrint

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
De Strijd om het Labyrint
Oorspronkelijke titel The Battle of the Labyrinth
Auteur(s) Rick Riordan
Vertaler Marce Noordenbos
Kaftontwerper Christian McGrath
Land Nederland
Taal Nederlands
Oorspronkelijke taal Engels
Reeks/serie Percy Jackson en de Olympiërs
Genre Fantasy
Uitgever De Boekerij
Oorspronkelijke uitgever Disney-Hyperion
Uitgegeven 1 maart 2011
Oorspronkelijk uitgegeven 6 mei 2008
Medium Print (Hardback & Paperback) & Audioboek
Pagina's 317
ISBN 9789022557167
Vorige boek De Vloek van de Titaan
Volgende boek De Laatste Olympiër
Portaal  Portaalicoon   Literatuur

De Strijd om het Labyrint (Oorspronkelijke titel: The Battle of the Labyrinth) is een fantasy/avonturenverhaal uit 2008 geschreven door Rick Riordan en gebaseerd op de Griekse mythologie. In dit vierde deel van de Percy Jackson & de Olympiërs-serie gaan Percy, Annabeth, Grover en Tyson op een queeste om de beroemde Deadalus te vinden, die misschien weleens de enige redding kan zijn van Kamp Halfbloed.

Het boek werd in het algemeen goed ontvangen en verscheen onder andere bovenaan de jeugdsectie (series) van de New York Times-bestsellerlijst.

Inhoud[bewerken | brontekst bewerken]

De Titanenkoning Kronos wint steeds meer aan macht en zijn volgelingen, onder leiding van de verrader Luuk, maken plannen om via het mysterieuze en gevaarlijke labyrint van Daedalus een manier te vinden om Kamp Halfbloed aan te vallen.

Om dit te voorkomen verlaten Percy, Annabeth, Grover en Tyson het Kamp om op zoek te gaan naar Daedalus, de enige redding van het Kamp. Maar het Labyrint is een gevaarlijk en ondoorgrondelijk web waar elke bocht een onaangename verrassing lijkt te herbergen en iedere voetstap weleens je laatste kan zijn. Ook deze keer zal Percy al zijn kracht nodig hebben om de herrijzenis van Kronos tegen te houden, als het niet al te laat is.

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]