De terugkeer van de Rode Prins

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
De terugkeer van de Rode Prins
Stripreeks Storm
Volgnummer 19
Scenario Martin Lodewijk
Tekeningen Don Lawrence
Type Softcover
Pagina's 48
Eerste druk 1986
ISBN 9789088860218
Portaal  Portaalicoon   Strip

De terugkeer van de Rode Prins is een stripalbum uit 1986 en het negentiende deel uit de stripreeks Storm, getekend door Don Lawrence naar een scenario van Martin Lodewijk. Het is het tiende deel van de subreeks De kronieken van Pandarve.

Verhaallijn[bewerken]

Leeswaarschuwing: Onderstaande tekst bevat details over de inhoud en/of de afloop van het verhaal.

Storm, Roodhaar en Nomad vermaken zich op een kermis wanneer Nomad plotseling in een trance raakt en koers zet richting zijn geboortestad. Hier aangekomen blijkt dat zijn vader op sterven ligt en Nomad diens troonopvolger is; om deze reden was hij telepathisch geroepen. Alle mensen (ook de vrouwen) zijn net als Nomad vuurrood en kaal.

Nomads nicht Prowesse heeft echter iedere andere troonopvolger in lijn voor haar al uit de weg geruimd om zodoende zelf aanspraak te maken op de troon en Nomad is de laatste die in haar weg staat om dat te bereiken. Ze onderschept de groep en zet ze gevangen.

Als enige weet Roodhaar te ontsnappen, maar niet voordat Nomad haar het teken van de parel in haar voorhoofd kerft, zodat ze als diens plaatsvervanger de strijd kan aanbinden met Prowesse. Roodhaar verslaat Prowesse, maar omdat ze daarbij heiligschennis pleegt ziet Nomad zich gedwongen om andermaal zijn thuisstad te verlaten omdat de hogepriesters woedend zijn. Nomads andere nichtje Diamet, die het verzet tegen Prowesse leidde en Roodhaar op de strijd voorbereidde, wordt tot opvolgster benoemd.

Externe links[bewerken]