Naar inhoud springen

De thuiskomst

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Dit is de huidige versie van de pagina De thuiskomst voor het laatst bewerkt door RonaldB (overleg | bijdragen) op 11 dec 2018 18:00. Deze URL is een permanente link naar deze versie van deze pagina.
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Het Rijk van de Ouderlingen/De Thuiskomst
Oorspronkelijke titel Homecoming
Auteur(s) Robin Hobb
Vertaler Erica Feberwee
Kaftontwerper John Howe (UK) en Mariska Cock
Land Nederland
Taal Nederlands
Reeks/serie De boeken van de Levende Schepen
Genre Fantasy
Uitgever Uitgeverij Luitingh
Uitgegeven 2003
Medium Hardcover
Pagina's 136 blz (gebonden)
Grootte en
gewicht
231x158x30 mm
195gram
Gewicht 195 gram
ISBN 9024553482
Vervolg Het Magische Schip
Portaal  Portaalicoon   Literatuur

De Thuiskomst (Homecoming) is een prequel op De boeken van de Levende Schepen-trilogie, geschreven door Robin Hobb. Het was Hobbs tiende boek onder dat pseudoniem, en is gepubliceerd in 2003. Het verhaal is in het Nederlands vertaald door Erica Feberwee.

Dit verhaal speelt zich evenals de boeken van de Zieners en de boeken van de Levende Schepen af in het Rijk van de Ouderlingen.

Samenvatting van het boek

[bewerken | brontekst bewerken]
Leeswaarschuwing: Onderstaande tekst bevat details over de inhoud of de afloop van het verhaal.

De Thuiskomst bestaat uit het dagboek van Carillion Carrock. Het einde van het boek vormt het eerste hoofdstuk van Hobbs nieuwste trilogie de boeken van de Zoon van de Krijger. Carillion Carrock-Waljin is zwanger wanneer ze met haar Jathan Carrock en haar kinderen Petrus en Narissa onder valse voorwendselen afreist naar de Gedoemde Kust. Haar adellijke echtgenoot heeft de satraap Escpelius verraden, en zijn gezin moet in ballingschap naar de gevreesde Gedoemde Kust om er een kolonie te stichten. Het boek gaat over het moeilijke leven in het moerassige land, over overleven en de invloed van magie en hebzucht op het menselijk brein. Carrillion strijdt om haar kolonie op de Wilde Regenlanden staande te houden.