De winter van een clown

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
De winter van een clown
Originele titel Un hiver de clown
Stripreeks Jeremiah
Volgnummer 9
Scenario Hermann Huppen
Tekeningen Hermann Huppen
Pagina's 48
Eerste druk 1983
Portaal  Portaalicoon   Strip

De winter van de clown is het negende stripalbum uit de stripreeks Jeremiah. Het album is geschreven en getekend door Hermann Huppen. Van dit album verschenen tot 2023 twee drukken, bij uitgeverij Novedi in 1983, en bij uitgeverij Dupuis in de collectie Spotlight, in 1993[1].

Inhoud[bewerken | brontekst bewerken]

Leeswaarschuwing: Onderstaande tekst bevat details over de inhoud of de afloop van het verhaal.

Jeremia heeft Kurdy verlaten en reist samen met Lena door een winters landschap. Er heerst strenge vorst en ze zijn op zoek naar onderdak. Ze ontmoeten een man op de vlucht die voor hun ogen sterft. De volgende dag is het lijk verdwenen en ontdekken ze aan de kust een boot gevangen in het ijs. De boot wordt bewoond door een in bonte kleren uitgedost gezelschap, mensen die door de samenleving zijn afgewezen. Het ontvangst verloopt stroef, Jeremiah en Lena lijken niet welkom te worden geheten.

Aan boord raakt Lena bevriend met een kind die een foto heeft van een persoon die lijkt op de man kort daarvoor stierf. Als Jeremia even later de boot verlaat ontstaan er problemen.

Achtergrond[bewerken | brontekst bewerken]

In dit album krijgen Jeremiah en Lena een relatie. Het is ook het enige album uit de reeks waarin Kurdy geen rol speelt.

Albumuitgaven
Stripreeks of collectie Nummer Eerste druk Voorganger Opvolger
Jeremiah 9 1983 Het woedende water Boomerang