Deadliest Catch

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Deadliest Catch
Genre Documentaire
Speelduur 45 minuten
Intromuziek Wanted: Dead or Alive door Bon Jovi
Land van oorsprong Verenigde Staten
Taal Amerikaans-Engels
Uitzendingen
Start 15 april 2005
Afleveringen 72
Netwerk Discovery Channel
(en) IMDb-profiel
(en) TV.com
Portaal  Portaalicoon   Televisie

Deadliest Catch is een Amerikaans televisieprogramma geproduceerd door Original Productions en uitgezonden op Discovery Channel. In het programma worden een aantal vissersboten gevolgd tijdens het krabseizoen op de Beringzee. Alle vissersboten zijn gestationeerd in Dutch Harbor in Alaska.

Deadliest Catch was op 15 april 2005 voor het eerst te zien in de Verenigde Staten. Op het moment is het tiende seizoen te zien op de Amerikaanse televisie en in Nederland is men nu bij seizoen 9.

Opzet[bewerken]

Telkens worden acht tot tien boten tegelijk gevolgd tijdens het gevaarlijke krabseizoen van oktober en dat van januari. De gevaren waar de vissers aan worden blootgesteld vallen ook ten deel aan de cameraploeg van Discovery Channel. Elke aflevering laat een verhaal zien van een of meerdere boten. Ook worden vaak specifieke crewleden gevolgd, de zogenaamde "Greenhorns" oftewel de onervaren vissers.

Discovery Channel heeft ervoor gekozen om naast een cameraploeg op iedere boot er ook één te stationeren bij de US Coast Guard vanwaar vaak reddingsacties worden ondernomen om in de problemen geraakte schepen te hulp te komen. Er is geen presentator maar alles wordt aan elkaar gepraat door een voice-over. De voice-over voor Europa is Bill Petrie (V.K.) en in de V.S. Mike Rowe. In Nederland wordt er ondertiteling toegevoegd.

Kapitein Phil Harris van het schip Cornelia Marie overleed op 9 februari 2010 na een beroerte. Hij heeft twee weken in coma gelegen. [1][2] In de nacht van 21 februari 2011 overleed in een Alaskaanse hotel Justin Tennison (bemanningslid van de Time Bandit) in zijn slaap. Hij is maar 33 jaar geworden.[3]

Prijzen[bewerken]

Deadliest Catch was genomineerd voor vier Emmy Awards voor het televisieseizoen van 2007. Een van de nominaties betrof die van beste non-fictieprogramma. Geen van de nominaties werd omgezet in een overwinning.

Zie ook[bewerken]

Externe link[bewerken]