DeeDee Janssens

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

DeeDee Janssens (5 februari 1969) - echte naam Dennis Gulikers - is een Nederlandse drag-entertainer.

Werk[bewerken]

Gulikers vervult als DeeDee Janssens sociale rollen en treedt op als hostess, presentatrice en jurylid. Hij is daarnaast regelmatig te zien in zijn diverse 'looks' tijdens extravagante playbackoptredens.

Sinds 2012 presenteert DeeDee jaarlijks de 'Internatioal coming out day'-events en in 2016 is hij gevraagd ambassadeur te zijn voor verschillende gemeenten in Zuid-Holland die vallen onder COC-Haaglanden. Voor het COC heeft hij verschillende officiële momenten gepresenteerd waaronder de onthulling van het 'Homomonument Den Haag Internationaal' dat nabij het Centraal Station in Den Haag werd verplaatst.

In 2015 werd DeeDee's werk als 'Queen of the Year' bekroond met een 'Rainbow Award' voor lhbt-bewustzijn (LGBT awareness). Onder de naam 'DeeDee's Dollhouse' geeft hij andere beginnende dragqueens (travestieten) een open podium. Ditzelfde gebeurt ook in Amsterdam onder de naam DragFever (Amstel 54).

DeeDee is ook regelmatig op tv en film te zien geweest. Zo was hij in 2014 nog te zien in de film Chez Nous van Tim Oliehoek.