Dennis Wilt

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Dennis Wilt
Dennis-wilt.jpg
Volledige naam Dennis Wilt
Geboren 20 november 1969
Land Vlag van Nederland Nederland
Jaren actief 2005 - heden
Bekend van RTL 4
(en) IMDb-profiel
Portaal  Portaalicoon   Media

Dennis Wilt (Borne, 20 november 1969) is een Nederlandse meteoroloog en presentator.

Loopbaan[bewerken | brontekst bewerken]

RTL Weer[bewerken | brontekst bewerken]

Na enige jaren als meteoroloog achter de schermen te hebben gewerkt was zijn eerste landelijke TV optreden in 2005 op de zender Talpa (Tien) bij het programma NSE, Nieuws Sport en Entertainment. Ondanks dat de zender na twee jaar werd opgedoekt ging het daarna snel met zijn TV carrière en verzorgde hij sinds het voorjaar van 2008 ook regelmatig de weerpresentaties bij RTL 4. Hij werd een van de vaste weerpresentatoren van het RTL Weer op de diverse RTL zenders. Begin 2019 beëindigde hij zijn werk voor RTL in verband met zijn overstap naar de zenders van John de Mol.

MeteoGroup[bewerken | brontekst bewerken]

Van 2001 t/m 2015 werkte Dennis Wilt als meteoroloog en presentator bij MeteoGroup Nederland (voorheen Meteo Consult) in Wageningen. In 2005 kwam hij voor het eerst op televisie toen hij het weerbericht verzorgde voor de nieuwe zender Talpa/Tien. Vanaf 2008 was hij al op oproepbasis te zien bij het RTL Weer op RTL 4 en verzorgde hij tevens het weerbericht voor vele andere landelijke en regionale omroepen en zenders zoals; Omroep Max, KRO’s Goede Morgen Nederland, omroep Gelderland, omroep Brabant, RTV Drenthe, RTV Utrecht, RTV Noord-Holland, omroep Zeeland, RTV West. Ook op diverse radiozenders, onder andere Q-music, Radio 2, BNR Nieuwsradio en Sky Radio, was hij met enige regelmaat te horen.

Koninklijke Luchtmacht[bewerken | brontekst bewerken]

Wilt's carrière begon als luchtvaartmeteoroloog in 1994 bij de Koninklijke Luchtmacht waar hij ruim 7 jaar als beroepsofficier op diverse plaatsen in binnen- en buitenland heeft gewerkt. In deze periode was hij werkzaam op diverse vliegbases in Nederland maar leverde ook dagelijks weersverwachtingen aan Nederlandse piloten op buitenlandse missies. Ook gaf hij presentaties en cursussen aan de medewerkers.