RTL Weer

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
RTL Weer
Speelduur 3-4 minuten
Land van oorsprong Vlag van Nederland Nederland
Taal Nederlands
Uitzendingen
Seizoenen 29
Netwerk of omroep RTL Nederland
Zender RTL 4 en Z
Portaal  Portaalicoon   Televisie

RTL Weer is het dagelijkse weerbericht op de Nederlandse televisiezender RTL 4 en Buienradar. Het RTL Weer wordt afwisselend gepresenteerd door Reinier van den Berg, Martijn Dorrestein, Magdel Erasmus, William Huizinga, Marjon de Hond, Marc de Jong, Nicolien Kroon of Maurice Middendorp.

Elke werkdag wordt er, tussen 06:30 en 09:05, aan het einde van het RTL Ontbijtnieuws een weerbericht uitgezonden, in combinatie met de actuele verkeersinformatie. Overdag worden er zowel op RTL 4 als op RTL Z verschillende weerberichten gepresenteerd. In de avond wordt er een weerbericht uitgezonden om 19:55, na het RTL Nieuws van 19:30. Ook is er een weerbericht na het late nieuws. Tevens is om 18:30 een weerbericht, direct na Editie NL. Op Buienradar zijn er doordeweeks ook rond 10:30 en 14:30 uitzendingen te vinden van het RTL Weer.

De uitzendingen overdag en die van 18:30 duren 1-2 minuten. De uitzending van 19:55 is de belangrijkste uitzending van de dag. Deze uitzending duurt met 3-4 minuten dan ook het langst en wordt bovendien het meest bekeken.

Het RTL Weer werkt samen met Buienradar. Daar zijn de weeruitzendingen ook (terug) te zien. Zowel het RTL Weer als Buienradar maken deel uit van de RTL Nieuws BV.[1]

Medewerkers[bewerken | brontekst bewerken]

Lijst van medewerkers van het RTL Weer voor een overzicht van medewerkers van het RTL Weer

Trivia[bewerken | brontekst bewerken]

  • In 2011 presenteerde Marco Borsato eenmalig het weerbericht voor de actie 538 voor War Child.[2]
  • Het YouTube-kanaal 'fun' ging in 2015 met weerman Dennis Wilt een uitdaging aan, namelijk het weer presenteren met een handicap.[3]
  • Ter ere van het voorjaar trad zangeres Anouk op in het weerbericht van 20 maart 2018 met haar single Lente.[4]
  • Reinier van den Berg stopte in januari 2018 als fulltime weerman bij RTL en de regionale omroepen. Hij bleef actief als invaller voor het RTL Weer.

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]