RTL 24

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

RTL 24 was de mobiele nieuwszender van RTL Nederland,[1] die op 5 juni 2008 van start is gegaan.[2] Ze is de eerste Nederlandse zender die speciaal voor de mobiele markt is ontwikkeld. RTL 24 zendt een mix van Editie NL, RTL Nieuws, RTLZ en RTL Boulevard uit en was tot 1 juni 2011 in Nederland te ontvangen via KPN DVB-H mobiel. Sindsdien was RTL24 alleen via een iPad-app beschikbaar. RTL Nieuws heeft, bij de verscheidene restylings van het aanbod, RTL 24 ingewisseld voor streaming van RTL Z (RTL 7) en RTL Nieuws (RTL 4) zonder het als kanaal te brengen.

RTL 24 was officieel, net als de rest van de Nederlandse RTL-familie, een Luxemburgse zender die zich niet aan de Nederlandse mediawet hoeft te houden. Aangezien Luxemburg geen echte toezichthouder kent, wordt hierop ook geen toezicht gehouden.

iPad[bewerken]

iPad-bezitters konden gratis (vroeger 0,79) via de app-store een speciale RTL Nieuws applicatie downloaden, hiermee kon men ook gebruik maken van RTL24. Nu is dit vervangen door de RTL Nieuws app zelve. Via de iPad applicatie kan een mix van Editie NL, RTL Nieuws, RTLZ en RTL Boulevard bekeken worden.

Noten[bewerken]

  1. Persbericht, RTL Nederland, 29/05/08.
  2. RTL Nederland komt met mobiele nieuwszender, De Standaard, 29/05/08.