RTL Lounge

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
RTL Lounge
Logo
Land Vlag van Nederland Nederland
Vlag van Luxemburg Luxemburg
Uitzendgroep RTL Nederland
Programmadirecteur Peter van der Vorst
Startdatum 2 oktober 2009
Omroepsoort Commerciële omroep
Genre Jonge vrouwen
Marktaandeel 0,1% (2017)
Adres Mediapark
Sumatralaan 47
1217 GP Hilversum
Lijst van televisiezenders
Portaal  Portaalicoon   Televisie
Voormalig logo van de zender

RTL Lounge is een op Nederland gerichte digitale televisiezender van RTL Nederland die sinds 2 oktober 2009 te zien is via Ziggo, KPN en UPC[1] en sinds 3 december 2013 ook via Canal Digitaal.

Net als de rest van de Nederlandse RTL-familie is RTL Lounge een Luxemburgse zender die zich niet aan de Nederlandse mediawet hoeft te houden. Aangezien Luxemburg geen echte toezichthouder kent, wordt op de zender ook geen toezicht gehouden.[2]

Doelgroep[bewerken | brontekst bewerken]

RTL Lounge richt zich op jonge vrouwen en zendt 24 uur per dag nationale en internationale programma's uit. Vanaf begin 2019 staat Soaps en series onder het logo. Daarnaast zijn er diverse series aan het uitzendschema toegevoegd, zoals Kees & Co (1997-2006) en SamSam. Ook wordt Goede tijden, slechte tijden vanaf het begin uitgezonden.

Radio[bewerken | brontekst bewerken]

Op 29 oktober 2009 is RTL Nederland Holding BV gestart met een radioversie van RTL Lounge onder de naam RTL Lounge Radio.[3] RTL Lounge Radio is omstreeks 10 maart 2017 opgehouden te bestaan; de stream is vervangen door Sky Radio Smooth Hits.

RTL Deutschland is op 17 augustus 2022 gestart met RTL+ Musik, een audiostreamingaanbod als onderdeel van de streamingdienst RTL+ (equivalent Videoland) waarbij ook de non-stop themazender RTL+ Lounge gelanceerd is (zonder reclame, zonder jingles).