Omroep Flevoland

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Omroep Flevoland
logo van Omroep Flevoland
logo van Omroep Flevoland
Land Vlag van Nederland Nederland
Regio Flevoland
Uitzendgroep Omroep Flevoland
Programmadirecteur Allard Berends
Startdatum 1989
Omroepsoort Publieke omroep
Genre Nieuws, sport en informatie
Adres Omroep Flevoland
Larserpoortweg 40
8218 NK Lelystad
Website
Lijst van televisiezenders
Portaal  Portaalicoon   Televisie

Omroep Flevoland is de regionale omroep van de provincie Flevoland.

Op 1 april 1989 startte Omroep Flevoland met regionale radio vanuit een pand in winkelcentrum De Gordiaan in Lelystad. Gerard Hullegie mocht de eerste uitzending centraal presenteren. Vanaf locatie werd hij bijgestaan door Marc van Amstel en Inge Diepman.

TV Flevoland is op 1 oktober 1997 gelanceerd. Jeroen van der Laan presenteerde de eerste televisie-uitzending. Aanvankelijk was de radiotak van Omroep Flevoland in Lelystad (Meentweg) gevestigd en werd televisie in Almere (Randstad) gemaakt. Sinds eind 2003 zit de omroep met alle media onder één dak aan de Larserpoortweg in Lelystad.

Multimediale omroep[bewerken | brontekst bewerken]

Omroep Flevoland verspreidt nieuws en informatie uit Flevoland via diverse media. De radio-uitzendingen zijn 24 uur per dag te beluisteren. Omroep Flevoland TV biedt dagelijks een programma. Overdag is op Omroep Flevoland visual radio (kijkradio) te zien.
Behalve op radio en televisie zijn nieuwsitems, weer en verkeer te vinden op de website van Omroep Flevoland, en op de app. Daarnaast is Omroep Flevoland actief op de sociale media: Facebook, Twitter, Instagram en YouTube.

Journalisten van Omroep Flevoland zijn multi-inzetbaar en werken in principe voor alle media. Omroep Flevoland beschikt over enkele reportagewagens waarmee via de satellietbeelden kunnen worden verzonden naar de studio maar ook via 4G.

Flevoland Radio[bewerken | brontekst bewerken]

Radio biedt onder de naam Dit is Flevoland een uitgebreide programmering gedurende de dag met regionaal nieuws, weer, verkeer, gesprekken, reportages, afgewisseld met muziek.

Flevoland TV[bewerken | brontekst bewerken]

Flevoland TV zendt elke dag Dit is Flevoland uit, een gevarieerd programma van een half uur waarin het nieuws centraal staat, en een uitgebreid weerbericht voor de provincie. De programmering wordt in een carrousel herhaald. Vanaf 17:00 is er om het half uur een nieuwsjournaal. Daarnaast biedt Omroep Flevoland in het weekend het programma Over Flevoland Gesproken, een politiek praatprogramma.

Bereik[bewerken | brontekst bewerken]

De doelgroep is breed. Dat blijkt uit de onderzoeken die jaarlijks gehouden worden door onderzoeksbureau Motivaction. Omroep Flevoland bereikt driekwart van de Flevolanders van 18 jaar en ouder via TV, radio of online.[bron?]

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]