Family7

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Family7
Nieuws- en interviewstudio Family7
Nieuws- en interviewstudio Family7
Land Vlag van Nederland Nederland
Startdatum 10 december 2005
Omroepsoort Commerciële omroep
Genre Religie, varia
Adres Family7
Nagelpoelweg 16-18
Apeldoorn
Ontvangen
Kabel Vlag van Nederland Ziggo
Vlag van Nederland Delta
Vlag van Nederland Caiway
Vlag van Nederland Kabel Noord
Vlag van Nederland Kabelnet Veendam
Vlag van Nederland St. Kabel tv Pijnacker
IPTV Vlag van Nederland KPN Interactieve TV
Vlag van Nederland Telfort Interactieve TV
Vlag van Nederland XS4ALL
Vlag van Nederland Tele2
Vlag van Nederland Glashart Media
Vlag van Nederland Youfone
Vlag van Nederland Fiber Nederland
Vlag van Nederland Solcon
Vlag van Nederland Cogas
Website
Lijst van televisiezenders
Portaal  Portaalicoon   Televisie

Family7 is een Nederlandse televisiezender die digitaal en analoog uitzendt op de Nederlandse televisie. Daarbij richt het zich primair op de orthodox-protestantse gemeenschap. Alle kosten voor het maken van programma's worden bekostigd door de zender zonder enige vorm van overheidssubsidie. De inkomsten komen deels van abonnees van het Family7 Magazine, giften van kijkers, commercials, sponsoring en kabelgelden. De zender haalde in maart 2017 een marktaandeel van ongeveer 6,3%.[1]

Inhoud

Geschiedenis[bewerken]

Family7 zendt uit op de Nederlandse digitale televisie sinds december 2005, maar de weg daar naartoe was er één via omwegen. Inmiddels kan Family7 via nagenoeg alle Nederlandse kabelmaatschappijen in ca 4,5 miljoen Nederlandse huishoudens worden bekeken en brengt de zender een gevarieerde programmering met o.a. nieuws, documentaires, series, kinderprogramma's, spelprogramma's en diverse studieprogramma's.

Ontstaan[bewerken]

Dolf van de Vegte in 2018

In 1992 richtte Dolf van de Vegte Christoffer Productions op om in 1993 als buitenproducent voor de Evangelische Omroep te werken waar hij programma's produceerde als 50 Kamers (soms met uitzicht), Prinsen en Prinsessen, Van Henegouwen VPP, Noch dood noch leven, Als het leven pijn doet en Mir@kel.

Naar eigen zeggen stelde hij vast dat gospelmuziek op Radio 3FM verdwenen was en hij vermoedde dat de EO in de toekomst op tv ook minder speelruimte zou krijgen. Hij ging onderzoeken of een omroep naast de EO haalbaar zou kunnen zijn. Terwijl Van de Vegte met zijn productiebedrijf geld verdiende bij de EO, experimenteerde hij tijdens nachtelijke uren met Evangelical Television (E-TV) op de lokale omroep in zijn woonplaats, RTV Apeldoorn, maar ook bij RTV Utrecht en Stichting Lokale Omroep Kerken in Veenendaal. In 1996 vroeg zijn productiebedrijf een tv-licentie aan en in maart 1997 verleende het Commissariaat voor de Media E-TV een tv-licentie, maar bleven nieuwe opdrachten om diverse redenen uit en leken zijn plannen voor een nieuwe omroep te zijn mislukt. Tussen 1998 en 2004 werden schulden afgelost door middel van gemaakte programma's en de verkoop van het kantoorpand in het centrum van Apeldoorn.

Doorbraak[bewerken]

Family7-truck
Regiekamer

Via de pinksterconferentie van Stichting Opwekking werden vervolgens handtekeningen verzameld en verkregen Van de Vegte en zijn medewerkers toegang tot de kabel. In december 2005 is men begonnen met uitzenden en destijds was het de eerste Nederlandse christelijke familiezender met vier werknemers. Na bijna tien jaar was de zender in ruim 4,5 miljoen huishoudens te zien.

Family7 voerde met wisselend succes actie om in de standaardpakketten van aanbieders van kabeltelevisie toegelaten te worden. Sinds 1 februari 2009 werd Family7 doorgegeven via het digitale basispakket van Ziggo. UPC stopte juist in mei 2007 met het doorgeven van Family7 via de kabel,[2][3] maar sinds 4 september 2012 werd Family7 weer aangeboden door UPC.[4] Per 1 oktober 2013 werd Family7 in het digitale basispakket van UPC geplaatst en per april 2015 in dat van Ziggo, nadat UPC daarin gefuseerd was.[5]

De zendtijdlicentie wordt gedeeld met Evangelical Television (E-TV), dat evenals Family7 eigendom is van Christoffer Productions & Beheer. Met ingang van maandag 5 oktober 2015 heeft Family7 vaste uitzendbalken in de avond met nieuwe programma's aangaande Bijbelstudies, diverse series, talkshows en nieuws met commentatoren in de studio te Apeldoorn.

Veel medewerkers van Family7, zoals Van de Vegte, Jan van den Bosch, Bert Dorenbos, Henk Binnendijk, Evert ten Ham en Willem Glashouwer jr. zijn oorspronkelijk afkomstig uit de kringen rond de Evangelische Omroep. Veel van deze ex-EO-medewerkers waren het niet meer eens met de, volgens hen, 'steeds meer verwaterende en wereldgelijkvormig wordende' koers van de EO en stapten over naar 'het meer Bijbelgetrouwe' Family7.[6]

Het Family7-pand in Apeldoorn-Zuid

Het huidige bedrijfspand van de zender ligt aan de Nagelpoelweg in Apeldoorn. Family7 huisde van 2008 tot 2018 in een pand aan de Eendrachtstraat in Apeldoorn. In de loop der jaren is het aantal medewerkers gegroeid waardoor dat pand te klein werd. Daarnaast was er veel lekkage waardoor investering beter gezocht kon worden in een nieuwer pand met groeimogelijkheden. In juni 2017 vond Van de Vegte een nieuw pand op een bedrijventerrein in Apeldoorn Zuid met ruimte voor drie studio's: voor het nieuwsprogramma Uitgelicht!, programma's als WIJS en een derde voor opnames met publiek.[7] Op 7 september 2018 verrichte minister Arie Slob van Mediazaken de officiële opening van het pand aan de Nagelpoelweg.[8] Van de Vegte overleed overigens, hij was al enige tijd ernstig ziek, op 1 februari 2019.

Programma's[bewerken]

Kleuter/kind[bewerken]

Een van de eerste programma's was Klazina Waterval, die op de rommelzolder een oude schatkist vol verhalen vindt.

Kleuterprogramma clown Nonnie wordt afgewisseld met delen in een studio (met de clown) en met reportages met en over kinderen. Daarnaast is er Krummel, Bla la la en Hillsong Kids.

Kinderprogramma Wijs Paleis waarbij figuren in en rond een kasteel dingen doen. Het programma wordt altijd afgesloten met een wijze les die in de betreffende aflevering is geleerd door een of meerdere hoofdpersonen. De "prins" vertelt deze les altijd en is dan ook de wijze "spil" van het gezelschap.

In de animatieserie Chi Rho, het symbool ☧, reist een groep kinderen door middel van een kubus door de verhalen in de Bijbel.

In Bijbelcheck uit 2017 worden in twaalf afleveringen wonderen uit de Bijbel verteld door Carin en Mathijs op de locatie waar het daadwerkelijk is gebeurd.

In De Boekenberg wordt er een boek of verhaal voorgelezen, afgewisseld met illustraties uit het voorgelezen boek. Er zijn drie voorlezers: Megan Cameron, Pauline van den Broek en Wim.

De Fakkeldragers is een 13-delige animatieserie over de levensverhalen van geloofshelden uit de kerkgeschiedenis:


Als Vloeken in de Kerk[bewerken]

Serie gesprekken met Samuel C. Lee over prikkelende onderwerpen. Van deze serie zijn 34 afleveringen gemaakt tussen 2008 en 2011. Lee is in de jaren '80 vanuit het Midden-Oosten naar Nederland gekomen waar hij, via zijn vrouw, in aanraking kwam met het evangelie. Lee is voorganger van een middelgrote migrantenkerk in Amsterdam-Zuidoost.[9]

Bijbelse karakters[bewerken]

Serie gesprekken met Johan Schep over bekende Bijbelse personen die gelovigen tot voorbeeld dienen. De geloofslessen van deze persoonlijkheden zijn: wat kunnen wij leren en toepassen van het geloof van deze personages? Uitzendingen vinden plaats in het Brandpunt in Doorn.

Brink TV[bewerken]

Tussen 2011 en 2015 presenteerde Bert Dorenbos diverse documentaires onder Brink TV dat een onderdeel van Rainbow/Schreeuw om Leven is, een stichting die zich vanuit christelijk perspectief inzet op ethische terreinen in de samenleving, met name de strijd tegen abortus, maar ook tegen euthanasie en zedenverwildering. Daarnaast werkte woonbijbel.nl mee aan de uitzendingen.

Huwelijksrelaties[bewerken]

Serie gesprekken tussen Evert ten Ham/Dolf van de Vegte en relatiecoach Bram de Blouw, werkzaam bij Family Ministries van Jeugd met een Opdracht. De series over huwelijksrelaties zijn gebaseerd op zijn boeken: Ik heb er soms ZO GENOEG van!, Echtscheiding, einde of nieuw begin? en Drievoudig snoer of Zijden draadje?.

Jong-leren[bewerken]

13-delige serie van Ten Ham en Jetze Baas waarin wordt gekeken naar Bijbelse voorbeelden die verstrekkende gevolgen kunnen hebben voor de opvoeding van kinderen. Thema's die aan de orde komen zijn geloofsopbouw, Bijbellezen, bidden thuis en ontwikkeling van het puberbrein.

Café Tinto[bewerken]

Van oktober 2011 tot mei 2015 had Family7 het live-ochtendprogramma Café Tinto (Tinto is Spaans voor kleurrijk), waarin in een huiskamerachtige setting telkens vier gasten werden ontvangen. Aan bod kwamen actualiteiten, en onderwerpen als huwelijk en relaties, kinderen en opvoeding, gezondheid, lifestyle en geld (naar RTL's Koffietijd). Regelmatig traden er artiesten op. Evert ten Ham was vanaf het begin de presentator. In juli 2014 stopte hij met het programma, na meer dan 530 afleveringen. Hij werd opgevolgd door Alinda Bol, die het programma presenteerde vanaf oktober 2014. Het bleek echter steeds moeilijker om nieuwe gasten en gespreksonderwerpen te vinden, waardoor het besluit viel om, na ruim 700 uitzendingen, het programma te beëindigen. Op 21 mei 2015 was de laatste uitzending. Tot en met de zomer van 2015 werden herhalingen van Café Tinto uitgezonden[10] en tot april 2017 dagelijkse specials met fragmenten.

Muziek[bewerken]

*X-Ray[bewerken]

In 2007 presenteerde Reggy Pattiselanno dit muziekprogramma dat bestond uit videoclips en het laatste nieuws over gospelmuziek.

*G-Time TV[bewerken]

Vanaf 2011 maken Filemon Peroti en Nicole Bus het muziekprogramma G-Time waarin aandacht is voor de nieuwste gospelmuziek, de verhalen achter de muziek en exclusieve interviews. Ook komen er artiesten langs om live een nummer te spelen.

Confessions[bewerken]

Serie gesprekken met Megan Cameron die op straat in verschillende plaatsen dezelfde vraag stelt: Wat is het beste wat je ooit voor jezelf of voor anderen hebt gedaan?. Elke dinsdagavond wordt één plaats uitgezonden. De bezochte plaatsen zijn: Apeldoorn I, Deventer, Arnhem, Zutphen, Apeldoorn II, Zwolle, Veenendaal, Zelhem, Apeldoorn III, Hoogeveen, Hengelo en Wageningen.

Geboren om te groeien[bewerken]

Serie van Stichting Heart Cry met Jacques Brunt. In 23 afleveringen komen korte, praktische boodschappen over een basisprincipe van het christelijk geloof waarin een geestelijke groei kan plaatsvinden.

God op de werkvloer[bewerken]

Serie programma's waarin Daniëlle Rebel en Pauline van den Broek christenen op allerlei werkvloeren ontmoeten om te zien hoe hun werkdag eruit ziet en hoe zij het christen-zijn uitleven.

Vrouw Vandaag[bewerken]

Elke donderdagavond presenteert Janine Pormes een vrouw naar Gods hart met uiteenlopende achtergronden. Hoe combineert zij haar christen-zijn met haar werk en in de maatschappij. Hoe combineer je bijvoorbeeld moeder-zijn met een goede carrière? Hoe ga je om met teleurstellingen en pijn? Hoe maak je in dat drukke leven tijd voor jezelf?

Het programma is een samenwerking met het online platform PUUR! Vandaag. Slogan is dan ook: Het is weer woensdag! Vanavond lekker PUUR! Tv kijken!. Voorheen heette het programma Puur! tv, gepresenteerd door Alinda Bol.

Family7 in Actie[bewerken]

Serie documentaires waarin Family7 in actie komt voor een bepaald project waar geld voor wordt ingezameld. In de documentaires worden maandelijks de ontwikkelingen in beeld gebracht.

Opwekking[bewerken]

Sinds 2016 wordt het hoofdprogramma, de ochtend- avondsamenkomsten, van de jaarlijkse Pinksterconferentie in Biddinghuizen van Stichting Opwekking live uitgezonden op televisie en via de Family7 livestream[11].

In Gesprek op 7[bewerken]

In 2015 startte dit live-programma; de mogelijkheid voor kijkers om live te bellen en hun zorgen te delen. Het programma was een vervolg op BiechtTV dat begon in het najaar van 2014 waarin men belden om iets op te biechten. Elke late zondagavond gaat Evert ten Ham samen met sidekick's Aad, Maria en Dineke in gesprek met bellers.

Family7 Live[bewerken]

Een programma gepresenteerd door Carin van Essen waarin met twee gasten in de studio wordt gepraat over een bepaald onderwerp. Kijkers kunnen inbellen en meepraten. De hoofdgast wordt geïntroduceerd aan de hand van drie filmpjes, waarna de tweede gast hetzelfde heeft meegemaakt en kan meepraten over ervaringen en oplossingen.

Thuis[bewerken]

Serie diepgaande gesprekken van Jan van den Bosch met opmerkelijke en bekende Nederlanders over Thuiskomen bij de Vader.

Seizoen 1 (2012)

Seizoen 2 (2016)

Seizoen 3 (2017)

Seizoen 4 (2019)

Geloofshelden[bewerken]

Serie gesprekken van Jan van den Bosch met bekende en minder bekende Nederlanders die in zijn ogen als "geloofsheld" kunnen worden gekarakteriseerd.

Seizoen 1 (2014)

Seizoen 2 (2015)

Seizoen 3 (2016)


Beproevingen in je leven[bewerken]

Serie met Kees van Velzen waarin hij samen met Van de Vegte beproevingen van Bijbelse figuren bespreekt in verhouding tot de geestelijke groei naar volwassenheid door beproevingen/testen heen.

Eindtijd & profetie[bewerken]

Drs. Jan van Barneveld vertolkt sinds 2012 in Huis Baak regelmatig zijn op het chiliasme geënte en christenzionistisch getinte Bijbelbeschouwingen. Het betreft een speciale interesse op de rechterflank van het evangelicaal christendom voor de eindtijd en onder meer de rol die de oprichting van de staat Israël daarin zou spelen. Liefst 238 afleveringen zijn inmiddels gemaakt (2018), de langstlopende serie.

Series[bewerken]

 • Serie 1: 2005; introductie
 • Serie 2: 2006; vervolg op eerste serie
 • Serie 3: 2007; Eindtijd & Profetie en Israël
 • Serie 4: 2008; met Israël op weg naar de eindtijd
 • Serie 5: 2009; Eindtijd & Profetie en de Islam
 • Serie 6: september 2010; vervolg op vorige serie
 • Serie 7: september 2011; Eindtijd & Profetie en Israël
 • Serie 8: maart 2012; Eindtijd & Profetie en de doorgesneden teksten
 • Serie 9: december 2012; Eindtijd & Profetie en de doorgesneden teksten
 • Serie 10: augustus 2013; Eindtijd & Profetie en Israël in de psalmen
 • Serie 11: september 2014; Eindtijd & Profetie in het nieuwe testament
 • Serie 12: april 2015; Eindtijd & Profetie en de kleine profeten
 • Serie 13: oktober 2015; Geheimen van het uitstel van het Koninkrijk
 • Serie 14: januari 2016; Visie van profeten over de eindtijd
 • Serie 15: april 2016; Tijd van de wederkomst
 • Serie 16: oktober 2016; Typen van Bijbelse profetie
 • Serie 17: januari 2017; 4 oorlogen, Micha 5, vervangingsleer
 • Serie 18: oktober 2017; De profeten en het Koninkrijk[12]


De Messias van Israël[bewerken]

Serie over messiaanse gemeenten in Israël in samenwerking met Sieb Buiten van het Comité Gemeentehulp Israël (CGI). Naast herkenning en overeenkomsten, de God van Abraham, Izaäk en Jacob, zijn er ook verschillen in bijvoorbeeld de feesten (Pasen vs. Pesach). Buiten geeft onderwijs over de messiaanse gebruiken en wat deze zouden kunnen betekenen voor niet-Joodse christenen.

Op reis door Israël[bewerken]

In 2009 maakte Van de Vegte in samenwerking met stichting Christenen voor Israël een reportage van de reis door Israël met de Emmanuel Gemeente uit Deventer. In elke aflevering wordt een hotel en restaurant besproken, zijn er bijzondere gesprekken en indrukwekkende getuigenissen en leert Rikie Neeb een Hebreeuws woord.

In 2011 kwam er een vervolgserie met Sonja Repko en Marianne de Jager langs de hoogtepunten van het land en in 2018 volgde een derde serie met het Holland-Koor ter ere van het zeventigjarig bestaan van de staat Israël.

Holy Hitchhikers[bewerken]

In 2014 reizen freelance journalist Melissa Hofland en cameravrouw Alma de Vries dwars door Israël op zoek naar lifters. Het levert persoonlijke verhalen op van Joodse mensen die voortdurend leven met spanning van omringende vijanden. De vragen worden ditmaal aan hen gesteld in plaats van "deskundigen". Het tweede seizoen volgde in het najaar van 2018 toen De Vries met Lise van der Eijk de zwaarbewaakte 225 kilometer lange noord-zuidroute 60 reden; van Be'er Sheva via Hebron, Jeruzalem, Ramallah, Nablus en Jenin naar Nazareth.

Ebenezer: Operatie Exodus[bewerken]

Persoonlijke verhalen van Nederlanders die aliyah hebben gemaakt en wat het betekent als je gaat emigreren naar Israël en wat je moet opgeven; baan, familie en sociaal netwerk. Samen met voorzitter Richard Zevenhuizen reist Van de Vegte naar de woonplaatsen nu Ebenezer deze Joodse mensen heeft aangemoedigd terug te keren naar Israël.

Henk Poot[bewerken]

Als Israëlpredikant is Henk Poot verbonden aan de stichting Christenen voor Israël. Hij maakte deze series:

*Judea en Samaria[bewerken]

Serie over het hartland van Israël, Judea en Samaria. Samen met Dolf van de Vegte maakte Poot in mei 2016 een rondreis waarin de Bijbelse historie van deze betwiste gebieden werd getoond.

*Jozef, een Messiaanse geschiedenis[bewerken]

Ds. Poot spreekt Van de Vegte over de geschiedenis van Jozef en de profetische parallellen daarvan in zowel Joodse als Christelijke perspectieven.

*Het geheim van Israël[bewerken]

In een ontdekkingstocht door de Bijbel laat Poot het geheim van Israël zien. Ondanks eeuwen van ballingschap en onderdrukking, is het Jodendom springlevend. Waarom is God zo verknocht aan het land Israël?

Willem J.J. Glashouwer[bewerken]

Serie Bijbelstudies waarin dominee Willem J.J. Glashouwer, directeur van de stichting Christenen voor Israël, met Van de Vegte spreekt over de plaats van Israël in christelijke visies.

*Waarom Israël?

 • 1. Introductie;
 • 2. De zeven verbonden;
 • 3. Het nieuwe verbond;
 • 4. Het beloofde land;
 • 5. De nakomelingen;
 • 6. De drie fasen van het Koninkrijk;
 • 7. Jeruzalem, deel 1;
 • 8. Jeruzalem, deel 2;
 • 9. Antisemitisme;
 • 10. De eindtijd.

*Waarom Jeruzalem?

 • 1. Beloofde Land en de Stad;
 • 2. Geestelijke wortels van Jeruzalem;
 • 3. De Tempel en de berg Moria;
 • 4. Jezus en Jeruzalem;
 • 5. Jezus en Zijn joodse wortels;
 • 6. Jeruzalem en het Koninkrijk;
 • 7. Jeruzalem en de islam;
 • 8. Hemels en aards Jeruzalem;
 • 9. de "vrouw" in Openbaring 12;
 • 10. Het "nieuw Jeruzalem".

*Waarom Eindtijd?

In 13 afleveringen belicht Glashouwer verschillende thema's die met de eindtijd te maken hebben en de bijzondere rol die Israël in de eindtijd speelt.

*Israël: Verbonden & Koninkrijk

Deze serie gaat in op de verbonden met Israël in relatie tot het Bijbelse begrip van het koninkrijk, verleden, heden en de toekomst. Eeuwenlang had het land en het volk Israël geen betekenis voor de christelijke kerk toen het centrum van het christendom, afhankelijk van de desbetreffende kerk, lag in Rome, Constantinopel, Canterbury, Moskou of Genève maar niet Jeruzalem.

De Tekenen der Tijden

Deze serie gaat over de tekenen der tijden. In 13 afleveringen bespreken Van de Vegte en Glashouwer het boek De tekenen der tijden: op weg naar de toekomst in bijbels perspectief dat Glashouwer in maart 2017 uitbracht waarin 52 van die tekenen worden uitgewerkt[13].

Jaap Dieleman[bewerken]

Evangelist Jaap Dieleman van stichting De Heilbode uit Zeewolde maakte in de loop der jaren diverse series Bijbelstudies met Van de Vegte aan de hand van zijn verschenen boeken.

*De komst van de Koning der koningen[bewerken]

Deze eerste serie gaat over de wederkomst van Jezus in relatie tot de gebeurtenissen in de wereld.

*Terug naar de toekomst[bewerken]

Dieleman gaat in dertien afleveringen de zware beproeving van Job behandelen. Door naar de oorsprong te kijken en vervolgens je bestemming te kennen.

*Het Bloedverbond[bewerken]

In deze serie legt Dieleman aan tafel uit wat Gods trouw aan Zijn bloedverbond voor ons betekent en de rijke zegeningen die zijn weggelegd voor degene die (ver)bondgenoten zijn.

*Kunnen deze beenderen herleven?[bewerken]

Deze serie laat zien dat in Gods heilsplan Israël een prominente rol inneemt. Aan de hand van Ezechiël 37 belicht Dieleman opmerkelijke zaken die helder maken hoe Israël sinds 1967 is gegroeid en gezegend.

*Het mysterie van de opname[bewerken]

Dieleman gaat met Van de Vegte dieper in op wat de apostel Paulus een mysterie noemt, een geheimenis, de plotselinge wegvoering van de gelovigen naar de hemel.

Geloven is voor iedereen[bewerken]

Sinds najaar 2015 brengt David de Vos van Stichting Go and Tell laagdrempelige bijbelstudie-series; een eenvoudige boodschap in begrijpelijke taal.

Jan Zijlstra[bewerken]

*De God van wonderen[bewerken]

In dit programma werden vooral Bijbellezingen gegeven. Daarnaast gaf predikant Jan Zijlstra uit Leiderdorp, in het weekend gebedsgenezingen, de eerste twee zondagavonden van de maand. Het programma beweert tientallen mensen van hun ongeneeslijke ziektes of aandoeningen te hebben verlost met de hulp van Jezus.

*Op zoek naar een wonder[bewerken]

In dit vervolg op bovenstaande serie bespreken mensen die een aantal jaar geleden een wonder zeggen te hebben meegemaakt over hoe dit tot stand kwam en hoe het leven er nu, na jaren, uitziet. Vervolgens praat Van de Vegte hierover door met Zijlstra.

Henk Binnendijk[bewerken]

Na Bijbelstudies bij de EO maakte Binnendijk vanaf 2018 deze 13-delige series:

*Het Meesterwerk van God[bewerken]

Samen met Sara van Oordt bespreekt Binnendijk zijn boek over het Bijbelboek Openbaring.[14]

*De God van Abraham, Isaäk en Jakob[bewerken]

Vanaf januari 2019 zal er een tweede serie met Binnendijk worden uitgezonden. In 13 afleveringen wordt het thema De God van Abraham, Isaäk en Jakob behandeld.

David Maasbach[bewerken]

Vanaf 2017 elke werkdag om 18.00 uur een halfuur met zang, muziek met een bemoedigende boodschap van David Maasbach vanuit het Capitol van The Blessing in Den Haag. Organisator is de Johan Maasbach Wereldzending.

Joseph Prince[bewerken]

Vanaf september 2018 elke werkdag om 15.00 uur een halfuur onderwijs van pastor Joseph Prince vanuit de New Creation Church in Singapore. In Nederland is de Jong en Vrij-beweging onder leiding van Marcel Gaasenbeek aanhanger van Prince' theologie.

Het Zoeklicht[bewerken]

In samenwerking met Het Zoeklicht hebben ds. Henk Schouten, hoofdredacteur van die organisatie, en Oud-Testamenticus Gert van de Weerd in 2015 een serie gemaakt over het leven van de profeet Daniël, in 2017 over Jesaja en vervolgens met Van de Vegte over de Openbaring van Johannes. Deze serie is gebaseerd op Van de Weerds boeken De verklaring van de profeet Daniël I en II.

Transparant[bewerken]

Serie Bijbelstudies van Esther Vorsterman van Oijen met een preek/inspiratiemoment, waarna ze met Erica Duenk hierover doorspreekt. Programma specifiek gericht op de vrouwelijke doelgroep. Tussen 2009 en 2015 waren dit de opnames Enjoying Everyday Life van Joyce Meyer, maar zij is tegenwoordig te zien bij SBS6.

WIJS[bewerken]

Presentator Bram Willems (2018)

Sinds najaar 2015 een dagelijkse bijbelquiz van Bram Willems met verschillende rondes waarin twee kandidaten het tegen elkaar opnemen. Snelheid en tactiek is hierbij van belang. In de finale moet de kandidaat de antwoorden opzoeken in de Bijbel. De finalist mag daarna twee keer terugkomen, waarmee de scores in de ranking kunnen oplopen. Ook is er een kijkersvraag.

Nieuws en achtergronden[bewerken]

*Uitgelicht![bewerken]

Sinds oktober 2015 wordt er elke werkdag i24News vanuit Tel Aviv met wereldnieuws uitgezonden waarna er minstens één nieuwsfeit wordt Uitgelicht, belicht vanuit christelijk perspectief, in de studio dat wordt gepresenteerd door Bram Willems, Riekelt Pasterkamp, Pauline van den Broek en Sara van Oordt. Terugkerende studio-commentatoren zijn onder meer Cor Verkade, Binyomin Jacobs, Frank Bosman en Lucas Hartong.

*Uitgelicht! Extra[bewerken]

Elke donderdag wordt er een podium geboden aan artiesten, schrijvers en ontwikkelingsorganisaties. Met elke week een deskundige over de laatste ontwikkelingen op het gebied van muziek, films, boeken, wetenschap en technologie.

*IsraelCNN[bewerken]

Serie gesprekken met Ruud Dankelman op verschillende locaties in Israël met haar inwoners. Sinds 1 oktober 2016 heeft Israël Christelijk Nieuws Netwerk zendtijd verkregen op zaterdagavond tussen 20.00 en 20.30 uur om te laten zien dat Israël en het Joodse volk een bijzondere plaats innemen in deze wereld. Daarnaast worden er buitenlandse producties uitgezonden.

*Israël in Focus[bewerken]

Israël is regelmatig in het nieuws met zelfmoordaanslagen, oorlogen en omstreden nederzettingen. Sara van Oordt gaat met programma-maker Alexander Blom en twee journalisten op zoek naar het menselijke verhaal achter de krantenkoppen.

Series[bewerken]

*Welterusten Pa[bewerken]

Wekelijkse serie van de donderdagavond waarin twee mannen die via de koude kant met elkaar verbonden zijn. De rollen worden gespeeld door Ferry Gerritsen (David) en Frederik de Groot (Ben). Ben krijgt regelmatig bezoek van zijn schoonzoon David. De realiteit tussen schoonouders en aangetrouwde kinderen komt hier nadrukkelijk tot uiting. De personages zijn gebaseerd op een waargebeurd verhaal.

*Road to Avonlea[bewerken]

Road to Avonlea is een dramaserie rond Sarah Stanley die noodgedwongen bij haar familie op het eiland Avonlea moet gaan wonen en haar acclimatiseringsproces. De serie was sinds oktober 2012 te zien bij Family7 en al eerder bij de EO.

*Another Life[bewerken]

Soapserie over het leven, de liefde en het geloof rond familie Davidson in het fictieve stadje Kingsley, Virginia. De serie dateert van 1981-1984, telde 875 afleveringen en werd uitgezonden door Christian Broadcasting Network van evangelist Pat Robertson.

CrimeDoc[bewerken]

In september 2009 baarde Family7 opzien met de aankondiging van CrimeDoc, een programma waarin onopgeloste misdaadzaken worden belicht en wordt opgeroepen tot gebed voor 'de waarheid' erover. De eerste en enige aflevering van CrimeDoc werd op 31 oktober 2009 uitgezonden en ging in op de Deventer moordzaak.[15]

Tijdschrift[bewerken]

In 2010 startte het tijdschrift 7Actueel, een initiatief van Verburg Services, dat zich speciaal richt op christelijke families en waarin de tv-gids van Family7 werd opgenomen. In maart 2011 werd het tijdschrift volledig overgenomen door de televisiezender en werd het format veranderd. Toen verscheen het onder de naam Family7 TV-Magazine. In 2013 heeft het blad een nieuwe vormgeving gekregen en is het Family7 Magazine gaan heten. Het blad heeft een oplage van 17.000 exemplaren.

Totaal TV-verkiezing[bewerken]

In 2013 werd Family7 tweede in een internetverkiezing georganiseerd door Totaal TV voor beste digitale zender van Nederland. Op 27 oktober 2015 won Family7 deze prijs met bijna 20% van het totaal aantal stemmen.[16] Op 8 november 2016 werd de zender voor het tweede jaar op rij uitgeroepen tot digitale zender van het jaar.[17] In 2017 kreeg de zender voor de derde maal op rij de titel 'Digitale TV-zender van het jaar.[18]

Externe links[bewerken]